Реклама / Ads
40| 7686 |07.10.2014 ПОЛИТИКА

Финт на ГЕРБ и Бойко - първа среща с работодателите и индустриалците

.
Наслука !
Бойко Борисов и ГЕРБ финтираха политическите партии и не се срещнаха нито с реформаторите, нито с БСП, нито с патриотичния фронт или с някоя друга политическа сила, а с ръководството на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).
 
"Трябва да търсим общи правилни решения за държавата, за да успеем да я стабилизираме, е заявил Борисов по време на срещата", на която е била обсъдена политическата обстановка в страната след предсрочните избори.

Според пресслужбата на ГЕРБ от КРИБ настояли "да се състави правителство възможно най-бързо, което да успокои бизнеса и да стабилизира държавата".

„Ще проведем тур от преговори с другите парламентарно представени партии. Срещите ще се проведат в Народното събрание, за да се стенографират разговорите и всичко да бъде прозрачно“, обещал Борисов. Той уверил представителите на бизнеса, че "първото, с което бихме се захванали, е бюджет, финанси и отблокиране на еврофондовете, за да се стабилизира държавата“.

"Особено ни притеснява конюнктурата в строителството. Там бизнесът очаква плащания от държавата в размер от над един милиард лева. На практика това е авансово финансиране на вече извършени строително-монтажни дейности", заявяват от КРИБ.

От организацията смятат, че европейските фондове могат да бъдат отворени отново за България само при стабилно, надеждно и имащо доверието на Европейския съюз правителство.

Ако европейските фондове за България не бяха спрени, вследствие на действието и бездействието на правителството на Пламен Орешарски, големите инфраструктурни проекти като магистралите "Марица", "Струма", тунела под Шипка, Северната тангента и Околовръстния път щяха да са готови или да са в много напреднал стадий, категорични са от ръководството на КРИБ.

От организацията очакват и актуализация на бюджета, която да осигури вътрешното финансиране на проекти и други плащания по задължения на държавата, които попадат извън обхвата на европейската солидарност.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 6218 |07.10.2014 Трима от ГЕРБ ще водят преговори за съставяне на правителство . 19| 6098 |06.10.2014 ГЕРБ води в 26 района, ДПС е фаворит в 5 града, БСП губи областните центрове . 22| 5886 |06.10.2014 При 97% от протоколите: ГЕРБ - 32,66%, БСП - 15,34%, ДПС - 14,79% . 35| 6485 |30.09.2014 Борисов: Нямам илюзии, че Реформаторите искат коалиция с ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads