Реклама / Ads
0| 7226 |01.08.2016 ПОЛИТИКА

Гълъбов: Борисов президент означава спирала на политическа несигурност

.
Антоний Гълъбов
Ако премиерът Бойко Борисов участва в битката за държавния пост, „това означава предсрочни парламентарни избори и влизане отново в политическа спирала на несигурност”. Това каза политологът доц. Антоний Гълъбов в ефира на БНР.
 
Според него твърдението, че Борисов ще се кандидатира за президент е част от устойчива пропагандна схема. Правилният ход е той да не се кандидатира за президент, каза още Гълъбов. И допълни, че Борисов има достатъчно отговорности като министър-председател и затова няма да се кандидатира за поста на държавен глава.

"Това, което не ми се струва добро решение, е мисленето за пенсионирани генерали като президенти. България няма подобна традиция в президентската институция и идеята не е в това да имаме прикрит втори военен министър в ролята на президент", коментира той във връзка с твърденията, че командирът на Военоовъздушните сили ген. Румен Радев е набелязан за обща кандидатура на левицата.

По неговите думи е важно хората да се ориентират малко по-ясно в правомощията и отговорностите на президентската институция.

„Не е добре това, че 25 години след приемането на Конституцията образът на президента продължава да бъде доста неясен като профил и твърде персонифициран като възприятие“, каза още Гълъбов.

Според него политическите партии не се интересуват от президентските избори, а от изграждането на нови съюзи, както и подреждането и позиционирането преди следващите парламентарни избори.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4554 |01.08.2016 Ципрас се среща с Борисов и Плевнелиев в София . 3| 6010 |01.08.2016 Крум Зарков: Новият президент-антипод на Плевнелиев . 2| 6873 |01.08.2016 Асланов: Президентският вот може да е наказателен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads