Реклама / Ads
0| 4511 |29.11.2016 ПОЛИТИКА

”Галъп”: 76% от българите искат промени на изборните правила

.
76% от българските граждани предпочитат евентуални промени в изборните правила да се случат след повече обмисляне и без да се бърза. Това показа нов сондаж на обществeното мнение, проведен от „Галъп интернешънъл болкан”.
 

В проучването са участвали 805 души от цяла България, като са им задавани въпроси за базисни нагласи по важните текущи въпроси в любопитната политическа ситуация у нас.

 

С промените в изборните правила, които бяха зададени под формата на референдум на последните президентски избори, не трябва да се бърза, за да се направят разумно и да не настъпи хаос, смятат по-голямата част от българите. В същото време 21% предпочитат правилата да бъдат променени възможно най-скоро, за да се спази волята на народа.

 

Това показва, че българите не биха се възпротивили на по-продължително и внимателно обмисляне на изборните правила и процедури.

 

От „Галъп” са задали и въпроси по повод обвиненията срещу бивши и настоящи министри. 85% от анкетираните са чували за обвиненията, което показва висок обществен интерес по темата.


Над 70% одобряват, че Румен Овчаров е бил обвинен, близо 60% - че Делян Добрев и Петър Москов също са обвинени. Тепърва предстои да се види отношението към обвиненията за министъра в оставка Николай Ненчев.


Неодобрението към обвиненията е между 15% и 30%, като ясно си личат поддръжниците на съответните политически формации.

Данните показват още общата нагласа на обществото е, че властта е корумпирана. Колкото по-дълго е участвал във властта даден човек, толкова по-високо е общественото неодобрение към него.

 

48% са съгласни с твърдението „Не е важно да се спазва законът, важното е корумпираните да са в затвора”. Също толкова не са съгласни с това твърдение, а останалите не могат да преценят.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4185 |27.11.2016 Искат постоянен арест за афганистанеца, изгорил знамето ни . 0| 4119 |23.11.2016 И Реформаторите искат експертен кабинет . 1| 3901 |23.11.2016 „Креди Сюис“: Българите са обеднели с 2 млрд. долара за година

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads