Реклама / Ads
28| 10152 |12.01.2016 ПОЛИТИКА

Ген. Атанасов: Министър Горанов е орташка кобила

.
Атанас Атанасов
Основната причина за оттеглянето ми от шеф на вътрешната комисия е, че аз повече не искам да се легитимирам със сектор „Сигурност“, който е орташки между Бойко Борисов и сарайско-библиотекарската групировка. Това обяви в сутрешния блок на бТВ реформаторът ген. Атанас Атанасов
 
„Борисов с голяма мъка освободи едва миналата година главния секретар на МВР и шефа на ДАНС, не пипнаха нито един друг. Те замениха Светлозар Лазаров с един по-лоялен към групировката Георги Костов“, изтъкна генералът. „Орташката кобила никой не я харесва“, категоричен бе Атанасов.

„Знаете ли кой е най-важният човек в държавата след Бойко Борисов? Това е министърът на финансите. Този министър на финансите (Владислав Горанов) е също орташка кобила“.

По думите на ген. Атанасов ДАТО директно работи за библиотекарско-сарайската групировка, а част от ДАНС се отчита в сараите.

„Сергей Станишев, в желанието си да управлява, се споразумя с Доган. Бойко Борисов продължи концесията“, възмути се ген. Атанас Атанасов.

„Причината за свалянето на Местан е, че преди година и 3 месеца една вътрешна проверка, назначена от главният секретар Георги Костов, установи, че основанието за слагането на тази охрана е абсолютно измислено“, обясни още Атанасов. По неговите думи службите за сигурност са участвали в скандала в ДПС.

„Румяна Бъчварова беше изпратена в МВР, за да играе ролята на Реформаторския блок. За да не се види библиотекарско-сарайската групировка“, каза депутатът от РБ.

„Известно е, че Местан, в желанието си да се еманципира от Ахмед Доган, потърси външна подкрепа в лицето на Турция. Ясно е защо го направи това. Аз не съм сигурен, че Турция през цялото време е стояла зад гърба му“, предполага все пак ген. Атанасов.

„Големият проблем на ДПС е, че е класическа мафиотска организация“, подчерта той и добави: „Държавата се управлява съвместно от Борисов и Доган. Ние не можем да бъдем смокинов лист на това съвместно управление“. "РБ заставаме в опозиция плътно на това управление и се готвим за избори“, припомни Атанасов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5078 |17.12.2015 Радан Кънев иска оставката на финансовия министър . 11| 4853 |12.11.2015 Външният министър на Лихтенщайн се среща с Борисов . 18| 5162 |07.11.2015 Горанов: Има пари за напускащите полицаи, но по-добре да останат . 19| 7085 |04.11.2015 Каракачанов: Горанов дере кожи, вместо да се произвежда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads