Реклама / Ads
11| 8076 |13.03.2019 ПОЛИТИКА

Ген. Атанасов: С парите на данъкоплатеца се укрепват електоралните позиции на ДПС

.
Ген. Атанас Атанасов Източник: БГНЕС
Плащането на задълженията на Главното мюфтийство с пари от републиканския бюджет е свързано с националната сигурност, но точно в обратния смисъл на това, което ни обяснява върхушката на властта.
 

Това не е акт, с който се предпазва националната сигурност от евентуална заплаха. Напротив - създават се условия за ескалация на рискове в обратната посока.
Какво се покрива с това плащане разбрахме, въпросът е какво се прикрива! Това написа във Фейсбук лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов.


Това е ход на премиера Борисов от общ план с Ахмед Доган за консолидация на турско-мюсюлманското население под егидата на ДПС. Той се наложи от създаденото разцепление в тази общност след отстраняването на Лютви Местан от лидерския пост в тази партия. А Местан беше отстранен, защото се заблудил, че е избран да извършва автономна политическа дейност. Самото "детрониране", осъществено с участието на службите, пряко подчинени на премиера, бе първата стъпка от този план.

 

Да припомня как на Местан изведнъж му беше смъкната охраната от НСО и той от страх се скри в турското посолство. А това се случи малко след едно коледно тържество в сарая, където Доган остро разкритикува формалния лидер пред елита на партията. Впоследствие Местан си основа политическа партия ДОСТ и привлече на своя страна около 1/4 от традиционния електорат на ДПС, което е най-сериозното политическо разцепление в тази специфична среда от началото на промените. И това създаде сериозен риск за монолитната власт на Ахмед Доган и оттам за цялото олигархично задкулисие. Към партията на Местан се присъединиха и немалка част от строго религиозните мюсюлмани, техни водачи начело с депутати, редица местни имами. Тази мрежа от хора, сериозно укрепвана през годините чрез финансиране на обучението им в чужбина и на дейността им в страната, е отглеждана основно за използването на религията за политически цели. Това е мрежа за агитация и контролиране на вота по време на избори. И в един момент сериозна част от тази машина се изплъзва.

 

За възстановяване на контрола над тази общност от страна на ДПС, с помощ на властта, са предприети редица действия и в края на 2018 година религиозният сегмент в партията на Местан излезе с остра декларация срещу ръководството си и на практика зави към връщане в лоното на ДПС. Цената за това прегрупиране е плащането от републиканския бюджет на задълженията на Главното мюфтийство в размер на 8 милиона и кусур. Така с парите на българския данъкоплатец се възтановяват и укрепват електоралните позиции на ДПС преди следващите избори. И всичко това се прави по волята и с видимото усърдие на главата на изпълнителната власт - Бойко Борисов. А се използва за обяснение и съответно заблуда старата мантра на ДПС - да се укрепи етническия мир като гаранция за националната сигурност.


Става дума за поредната измама на българските граждани, платена с техните пари с цел личното политическо оцеляване на Властелина на обществените поръчки, за да продължи "разпределението на порциите"! И ще плащаме с общите ни пари, докато не проумеем, че истинската заплаха за националната ни сигурност е именно ортаклъка на Бойко Борисов с Ахмед Доган.

 

Послепис - пропуснах да отбележа, че Цветанов, Карадайъ, Горанов, патриарха, главния мюфтия може да бъдат номинирани за награда за второстепенна роля в тази постановка.

 

Атанас Атанасов, Фейсбук

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 9466 |06.03.2019 А. Атанасов: Руският премиер поиска Борисов да лобира пред ЕС за руския газ . 4| 11397 |23.01.2019 Атанас Атанасов: Това, което се случи с Елена Йончева, е тежка грешка на Борисов . 6| 6239 |12.12.2018 Атанас Атанасов: Депутатите опраскаха електронното и машинното гласуване . 36| 8088 |20.11.2018 Хр. Иванов и ген. Атанасов: Явно хората виждат в нас алтернативата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads