Реклама / Ads
11| 17400 |13.07.2017 ПОЛИТИКА

Ген. Атанасов: Подадох оставка заради гл. секретар на МВР Младен Маринов

.
Атанас Атанасов
ГЕРБ се опитват да замажат скандала с НДК. Вече бяха казани много неща и няма начин този скандал да се замаже. Това ерозира властта на Бойко Борисов. Няма още сто дни от управлението на този кабинет, а скандалите са много. Това каза лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов.
 
Според Атанасов скандалът с НДК е симптоматичен случай, който показва дефектети на днешната власт -  порочна и много корумпирана. Сега той очаква  следващата серия на театралната постановка – как да се замажем гафа.

Борисов изпуска контролът, оспорват му позицията, че той е властелинът на публичните поръчки. Ние ще следим работата на анкетната комисия, за която първи настояхме. И ще искаме да видим дали ще стане ясно – кой и кои фирми са оказвали натиск върху Боршош за обществените поръчки. Опитът за замазване вече се вижда –  да се мълчи, де не се дава никаква гласност, докато работи комисията. Но това тежко ерозира властта на Борисов, всичко е въпрос на време.

КТБ е кражбата на века. Лошото е, че няма институции, които да разследват този грабеж. В стенограмите за КТБ има много интересни изрази. Никой примерно не разследва Иван Искров, даде пример Атанасов.

Най-важната задача на властта е да се избере такъв Висш съдебен съвет, който да избере следващия Сотир Цацаров. Ние ще работим това да не се случва, защото ще е пагубно за България, посочи още той.

По думите на ген. Атанасов днес властта в България се държи от „тримата шишковци“ (определение на Радан Кънев), но тя е единна. Всичко това показва коя е най-важната задача на властта – да се избере такъв ВСС, който да може да избере следващия Цацаров, защото иначе – тежки дни очакват Борисов и екипа му. Затова темата за нов ВСС е изключително важна за обществото, ако искаме да се промени нещо в тази държава.

Ген. Атанасов коментира и състоянието на МВР. Според него ведомството продължава да управлява от премиера Борисов. По думите му новият вътрешен министър Валентин Радев е само Румяна Бъчварова с панталони.

Ген. Атанов си каза мнението и за главния секретар на МВР Младен Маринов. Според него той е дълбоко зависим човек, който не би трябвало да заема този важен пост в силовото министерство.

Младен Маринов е бил охранител на Мето Илиевски според информация в Frog news, но този факт никой не поиска да го провери. Между другото, заради него аз си подадох оставката като шеф на вътрешната комисия към парламента. Говорил съм лично с Бъчварова за това, докато тя беше министър, но нищо не се случи. Мястото на тази персона не й е там. Докато беше шеф на Софийската дирекция, тя беше на трето място отзад напред. Това са срамни нещо, затова има тежка демотивация в МВР. Там работят много свестни хора, но когато виждат като свои началници хора, които трябва да бъдат разследвани, е как да бъдат мотивирани да работят, попита риторично генералът.

Що се отнася до поисканата от БСП оставка на вътрешния министър Валентин Радев, Атанас Атанасов определи като „несериозно“.

Не бих се учудил Перата да се сдобие с диплома по право и да започне той да правораздава. Това каза още ген.Атанас Атанасов пред Би Ти Ви.

Такъв тип хора влизат в обективите, стават особени дъвки, за отклоняване на вниманието на обществото от основните проблеми. Но тук се вижда нещо друго – има напрежение в обществото, че законът не се прилага еднозначно към всички в държавата. Проблемът е в нашата фасадна демокрация, неееднаквото прилагане на закона, лошо функциониране на държавата, допълни генералът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 2327 |19.04.2024 Кирил Петков съзря тайна завера между Борисов, Радев и Пеевски . 13| 13858 |18.04.2024 "В Скопие прекалиха". Графити зоват срещу българите в Северна Македония . 7| 13230 |17.04.2024 Свалиха Станимир Михайлов, ГЕРБ овладя НЗОК и наложи добре познатия модел . 1| 3376 |16.04.2024 Иван Брегов: Клановете в правосъдието могат да унищожат живота на всеки. Борисов и Габриел трябва да бъдат разпитани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads