Реклама / Ads
11| 8839 |05.06.2018 ПОЛИТИКА

Ген. Атанасов революционно: Премиерът и кабинетът да имат право само на 2 мандата

.
Атанас Атанасов Източник: БГНЕС
Бойко Борисов ни е унижи по време на визитата си в Русия, каза лидерът на ДСБ. По думите му не можем да се сравняваме с Ангела Меркел, защото тя не е гледала пред Владимир Путин в земята виновно.
 

Съпредседателят на "Демократична България" предложи пред bTV премиерът и кабинетът му да имат право само на два мандата - по четири години, което преминава през промяна на конституцията. Той смята, че Бойко Борисов е обсебен от партийна номенклатура и е крайно време да си ходи .

 

Не е редно ГЕРБ да управлява безкрайно страната, заяви Атанасов. По думите му, премиерът е обезличил институцията на министър-председателя и управлява еднолично. Той припомни, че Бойко Борисов управлява еднолично и прегазва мнението на министрите си и на специалистите.

 

В САЩ най-важният човек е президентът, който има право на два мандата. Затова лидерът на ДСБ ще поиска същата практика и в България .

 

Видяхме надпревара между президента и премиера ни при посещението им при руския президент. Въпреки това няма нищо постигнато и никакъв пробив от визитите им, посочи лидерът на ДСБ.

 

Той уточни, че става въпрос за битка кой да бъде по-близкия до Путин. „Премиерът отиде втори и напомни, че Радев има последователна политика към Русия, но той е човекът с властта. Унизително е поведението на Русия спрямо България. Аз като български гражданин не мога да приема такъв тип навеждане. Унижавайки се пред Путин, премиерът унижи всички нас. За какво се извиняваме на Русия, затова че спазваме европейските ценности ли?“, добави политикът.

 

Знаете ли колко трябва да ни платят за надвзети такси за доставката на природен газ от руска страна? Това трябваше да се каже в Русия. Не им харесва нашето поведение като член на ЕС и НАТО. Това е отношение като към заддунавска губерния, подчерта той.

 

Според Атанасов, една от причините Бойко Борисов да се кланя в Москва, е тази, че във всеки момент на неговите партньори може да им се свирне и да се оттеглят от коалицията. „Това го накара да се кланя, а от Запад сме наритвани“.

 

Той коментира и постигнатото от Българското европредседателство. „Както започнахме, така и ще завършим европредседателството. Трябва  да се съсредоточим като общество по начина, по който се злоупотребява с властта и се харчат общите пари“, добави той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 13862 |30.05.2018 Радев захапа Борисов: В коя политическа система премиерът обръща с едно обаждане решения на парламента? . 7| 7444 |31.03.2018 Вицепремиерът Дончев: Подкрепата на БСП ме кара да съм нащрек . 5| 8779 |20.03.2018 Вицепремиерът В. Сименов: ”Обединени патриоти” може да не сме в този формат на следващи избори . 16| 9826 |12.03.2018 Ген. Атанасов: Радев и Борисов се свиха като мишки заради патриарх Кирил

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads