Реклама / Ads
14| 5801 |22.03.2015 ПОЛИТИКА

Генсек на ПЕС и евроексперти съветват БСП за местните избори

.
Ахим Пост
Ако правителствата, политиците, кметовете не могат да дадат на хората това, от което имат нужда, други ще имат шанса да се появят на политическата сцена. Ако успеят, шансът за другите ще е много малък. Това каза генралният секпетар на ПЕС Ахим Пост на червения семинар във Варна.
 
Има голяма разлика дали ще гласуваш за лявото или за дясното.Това важи както на ниво кмет, така и на ниво премиер , на ниво президент на ЕК, посочи Ахим Пост. Той подчерта, че Станишев като президент на ПЕС е дал нова сила на  партията и даде пример с организирането за първи път на кампания на целия континент, не само в една държава.

"Благодарение на Сергей направихме голяма капмания - от Португалия до Финландия и от Шотландия до Италия. Това ни донесе голям успех  на изборите и успяхме да запазим местата си в ЕП, докато много други загубиха", заяви Пост. Той подчерта, че Европа е в тежко положение в момента - кризата с Гърция и тази с Украйна и Русия. По думите му всяка страна трябва да реши сама за себе си - 28 различни подхода към Русия и към Гърция, които след дускусия да могат да  се обединят. "Нужна ни е силна  Европа, но за това трябват усилията на всяка една страна", категоричен бe генералният  секретар на ПЕС.

ПЕС има силно развита мрежа от секретари и наблюдатели в цяла Европа, а и извън нея, и е готова във всеки  един момент да се отзове за помощ от всяка страна-членка, каза още той.

В почти всяка страна има популистки партии, но разликите са големи. Важно е социално-икономическото положение на хората”.Според него ако правителствата, политиците, кметовете не могат да дадат на хората това, от което имат нужда, други ще имат шанса да се появят на политическата сцена. „Ако успеят, шансът за другите ще е много малък", коментира Пост  националистическите настроения в Европа.

Опит от изборите на социалдемократите в Швация и Хърватия пред участниците в семинара споделиха експертите Кристиян Скарф и Ана Улрих.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 5349 |21.03.2015 Сергей Станишев: Местните избори - тест за политическа адекватност . 43| 9573 |21.03.2015 Янков: Заради Доган Борисов остана главен секретар на МВР . 14| 5268 |20.03.2015 Борисов: Европа ни дава пари за газова връзка с Гърция . 4| 6924 |19.03.2015 Имаме проблем .... голям проблем

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads