Реклама / Ads
8| 6302 |14.10.2017 ПОЛИТИКА

Георги Първанов: Между институциите цари тежко напрежение, води се война на всички фронтове

.
Има тежко напрежение между институциите. Вижте какво стана със Закона за отбраната, президентът го върна, депутатите го прегласуваха. Тожва говори за война на всички фронтове.
 
Това каза в студиото на Би Ти Ви Георги Първанов. Според него, институциите действат като че ли напук една на друга и това не е добре за България.

"Форматът на Консултативния съвет при президента е да бъде работещ орган, по мое време преди провеждането материалите се раздаваха предварително, имахме категоричното уверение, че ще присъстват и премиер, и председател на Народното събрание. Сега вижте какво става-един влиза, един излиза, като в хан. Хората чакат някакви позитивни сигнали, а такива няма", каза президентът на България.

 Първанов твърди ,че е имал добри отношения с всички премиери, с които е работил, макар че е имал и разногласия с тях. "Президентът не може да води дебат на всички фронтове, разменените реплики между Радев и Борисов нагнетяват напрежението. Третият кабинет на лидера на ГЕРБ стартира със стремеж за повече диалогизъм, но в последните седмици това се променя и виждаме как отново започва една война на всички фронтове. А и с партньори като Валери Симеонов управляващата коалиция ще има сериозни проблеми, правя разлика между неговото поведение и това на ВМРО", смята Първанов.

Според него, битката, която се води в момента между ГЕРБ и БСП е имитация, няма спорове по важни и ключови въпроси, соцпартията явно не е алтернатива на управлението. "Това има за цел само да ремотивира електората", смята президентът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4115 |13.10.2017 Ревизоро: Между 800 и 3 000 тона тютюн се продава на черния пазар . 9| 6543 |12.10.2017 Нов скандал между политик и бизнесмен: Марешки видя прокурорски чадър над Валентин Златев . 0| 4429 |12.10.2017 ВСС ще мъдри какво да прави с Георги Чолаков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads