Реклама / Ads
1| 4285 |15.02.2017 ПОЛИТИКА

ГЕРБ и БСП в предизборен сблъсък, кой кого ще срещне

.
9 дни преди официалния старт на предизборната кампания, вече е ясен сблъсъкът по места на двете най-големи политически сили - ГЕРБ и БСП. Предстои ГЕРБ да обявят официално листите си в следващите дни. В сутрешния блок на БНТ обаче, председателят на партията Цветан Цветанов съобщи, че четирима от техните кандидати за депутати ще водят по две листи на предстоящите избори. БСП вече утвърдиха водачите на партиен форум в събота.
 

Традиционно лидерската битка между ГЕРБ и БСП ще бъде в София. Вече е ясно, че един срещу друг в 25 избирателен район ще застанат Бойко Борисов и Корнелия Нинова, които ще водят листите на двете формации, претендиращи да поемат властта. Втората листа, която ще води Борисов е в Пловдив-град, където той ще се изправи срещу кандидата на БСП професор Иво Христов.

 

Във Велико Търново заместникът на Борисов Цветан Цветанов ще се изправи срещу Весела Лечева от БСП, а в Благоевград срещу журналиста Тома Томов.

 

По две листи ще водят и двама бивши министри от кабинета "Борисов 2". В 23 район в София бившият вицепремиер Томислав Дончев влиза в битка срещу Жельо Бойчев от БСП. В Габрово пък опонент на Дончев ще бъде Кирил Добрев.

 

В другия софийски район - 24-ти, листата на ГЕРБ ще води бившият финансов министър Владислав Горанов. Там левицата заложи на Стефан Данаилов. Горанов оглавява и листата на ГЕРБ в Силистра, където БСП издигна Стоян Мирчев.

 

В Пловдив-област ГЕРБ издига бившия началник на отбраната генерал Константин Попов срещу Георги Търновалийски от БСП.

 

Във Варна бившият строителен министър Лиляна Павлова се изправя срещу Стефан Данаилов. Това е втората листа на левицата, която Данаилов оглавява.

 

В Кърджали ГЕРБ разчита на Цвета Караянчева, а БСП на журналиста Александър Симов. Това е един от районите, където ключови играчи в битката ще бъдат ДПС и ДОСТ.

 

В Бургас ГЕРБ залага на бившия екоминистър Ивелина Василева, а БСП на Петър Кънев.

 

В Хасково се очаква листата на ГЕРБ да поведе още един бивш министър - Делян Добрев. Той ще се изправи срещу журналистката Елена Йончева.

 

В Плевен се очаква бившият председател на парламента Цецка Цачева да се конкурира с Васил Антонов от БСП.

 

В Ямбол ГЕРБ залагат на нов играч - доктор Юлиян Папашимов, а БСП на бивш техен министър - Кристиян Вигенин.

 

В партийните листи ГЕРБ и БСП залагат и на обновление , и на лица с доказан партиен опит, и на професионалисти с експертни качества.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 10209 |27.03.2024 Politico: Украйна се приближава към най-опасния си период. Помощта на Запада трябва да завали . 10| 3003 |26.03.2024 Дмитро Кулеба: Дайте ни проклетите "Пейтриът"! . 5| 3475 |25.03.2024 Politico: Преговорите за правителство в България се провалиха . 13| 10264 |23.03.2024 Доц. Искрен Иванов: Атентатът в Москва можеше да бъде избегнат, ако властта бе послушала службите на САЩ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads