Реклама / Ads
8| 6257 |05.11.2015 ПОЛИТИКА

ГЕРБ и РБ напъват да ни убеждават, че били единни

.
Борисов, Кънев, Кунева
ГЕРБ и РБ се напънаха да ни убеждават, че били единни. Именно това са сторили днес премиерът Бойко Борисов, министъра на здравеопазването Петър Москов и съпредседателя на ПГ на Реформаторския блок и председател на ДСБ Радан Кънев.
 

„Само когато сме заедно сме силни и можем да не допуснем сценарии за дестабилизация. Нека да работим с повече разум и смирение", призовал Бойко Борисов, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ.

 

След срещата тримата са се обединили от тезата, че управленската коалиционна формула е успешна. Резултатите от изборите красноречиво и категорично показвали, че управляващото мнозинство е стабилно и ще продължи да управлява програмата си и заложените в нея реформи. Радан Кънев е изтъкнал, че парламентарната група на реформаторите категорично подкрепя предложенията за реформиране на сектор „Сигурност".

 

От своя страна Петър Москов е изтъкнал, че след изборите правителството е единно. Мнозинството също е единно. По думите му даденият вот трябва да се оползотвори като политическа подкрепа за управляващите формации.

 

Разумният, а не емоционалният, прочит на резултатите от изборите препотвърждава, че политиката на правителството е правилна и се одобрява от хората, добавя Москов.

 

Припомняме, по-рано здравният министър отиде в парламента и призова повече да не се говори за избори. Той отиде в НС специално, за да отговори на казаното по негов адрес преди това на пресконференция от лидера на ДПС Лютви Местан.

 

Местан  коментира думи на министъра на здравеопазването в социалните мрежи за изборните резултати в Плевен. Той заяви, че и менторският тон, и рекетьорският тон, би трябвало да познават граници. Местан смята, че политическият език на страната не може да бъде замърсяван, а премиерът унижаван.

 

От своя страна Москов заяви, че всички трябва да излязат от нощта на изборните емоции. Той изрази мнението си, че правителството работи и има единно и стабилно парламентарно мнозинство.

 

Цветан Цветанов пък настъпи реформаторите, заявявайки, че с този резултат нямало да са в парламента.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5364 |01.11.2015 ГЕРБ с кметове в Пловдив, Хасково, Шумен и Видин, РБ - в Плевен . 0| 7209 |29.10.2015 Кандидатът за кмет на община Видин от ПП ГЕРБ Огнян Ценков бе подкрепен от Коалиция „Надежда“ /Реформаторски блок, Народен съюз и БДЦ . 6| 5643 |25.10.2015 Борисов: Поздравявам ГЕРБ, РБ, ПФ, АБВ, БСП и ДПС, можем да управляваме отговорно . 24| 11038 |16.10.2015 П. Иванов за Фрог: ГЕРБ печелят 23 кмета, БСП и РБ - 3, а ДПС – 1

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads