Реклама / Ads
77| 6408 |30.08.2013 ПОЛИТИКА

ГЕРБ отворени за диалог с Реформаторски блок

.
Източник: Булфото
"Отворени сме за диалог с Реформаторския блок, защото съвместните ни действия са важни за демократичните процеси в България. Много повече са допирните ни точки за общи действия, за общи политики, отколкото това, което имаме като разделение", това заяви в Кърджали заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.
 

По думите му, посещението му е свързано с „подготовката на предстоящи предсрочни парламентарни избори и началото на активния политически сезон".

„Чака ни бурна политическа есен. ГЕРБ започва подготовка за предсрочни парламентарни избори. Колкото по-скоро са те, толкова по- добре за държавата". Това каза в Кърджали зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

На срещата с актива в Кърджали участваха народният представител от района Цвета Караянчева и ексобластният управител Иванка Таушанова.

Относно новия политически сезон той каза, че ГЕРБ ще направи всичко възможно да бъде демократична опозиция в парламента, участвайки в работата на парламентарните комисии и в същото време ще подкрепя всички граждани, които протестират срещу това правителство. Цветанов не изключи съвместни действия между протестиращите и ГЕРБ като политическа партия. „Трябва да участваме в работата на комисиите, за да оспорваме и оборваме безумни предложения на управляващите като тези, касаещи промените в закона за ДАНС", аргументира се Цветанов.

По отношение на подписките в защита на правителството на Орешарски той заяви, че се манипулират като в посланията за събирането им е споменавано, че хората се подписват за цената на тютюна, за запазването на болницата в Девин, за по-евтин ток.

Цветан Цветанов коментира и темата „Сирия". Според него позицията на външния министър е напълно неадекватна на ситуацията - пасивна и хаотична.

„България е член на ЕС и ние трябва да приемем всички, които се нуждаят от закрила. Но ние трябва да имаме условията и възможността да приемаме тези бежанци. Това трябва да се прави в момента - осигуряването на места, които да поемат бежанската вълна. Защото досега капацитетът е изпълнен", коментира Цветанов и не изключи възможността в бъдеще бежанци да бъдат настанявани и в палаткови лагери.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 124| 7305 |26.08.2013 БАСТА се казва партията на отцепниците от ГЕРБ . 277| 9033 |21.08.2013 Тайната: Поне 10 настоящи ГЕРБ-ери отивали в ГЕРБ 2 . 79| 7274 |13.08.2013 ЕНП искала Борисов да остане само почетен председател в ГЕРБ . 388| 13371 |03.08.2013 Антон Кутев: ГЕРБ няма да дойдат на власт повече

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads