Реклама / Ads
9| 5703 |13.10.2009 ПОЛИТИКА

ГЕРБ работи по програма, написана вече от БНД

.
БНД застава твърдо зад кандидатурата на Йорданка Фандъкова на кметските избори. Атанас Щерев е доволен, че правителството на ГЕРБ работи по ясно написаните приоритети още преди година от Българска нова демокрация.
 

Според Атанас Щерев е минало времето, когато десницата трябва да се прави на сърдита, днес всички трябва да подкрепят кандидатурата за кмет на Йорданка Фандъкова. БНД не е имала намерението да издига свой кандидат, тъй като намеренията, заложени в програмата на ГЕРБ до голяма степен съвпадат с нашите идеи. Нашата оценка за свършеното от Бойко Борисов и неговите колеги ще бъде изготвена едва след като се приеме новия бюджет. Според нас един от добрите ходове на финансовия министър Симеон Дянков е увеличаването на акцизите на цигари и алкохол. Не мисля, че това ще спре употребата им или по някакъв начин дори ще я намали, за което искрено се надявам, но поне ще внесе в изпразнената от БСП хазна свежи пари.", каза за Frognews.bg д-р Атанас Щерев. Според него друга съществена мярка от страна на правителството е спирането на вредните храни в училищните павилиони, които в никакъв случай не са по-важни от здравето на децата.

На предстоящия национален съвет на БНД на 12-ти декември ще бъдат оценявани всички действия или бездействия на правителството, като категорично няма да има подобни драматични сцени, както при неделния конгрес на БСП. "При нас няма лидерски амбиции, не е важно дали БНД е в парламента, а по-скоро, че правителството на ГЕРБ следва начертаните приоритети, които съвпадат с БНД."", допълни Щерев. Според него Меглена Кунева се е справила със своята задача като еврокомисар, но би било логично новият кандидат да бъде от управляващата партия. Членът на БНД уточни, че кандидатурата на Румяна Желева е напълно равноправна на тази на Кунева. Той каза още, че скандалите в БСП са в резултат на отсъствието им във властта. "Станишев знаеше колко е тежък кръста, който носи. Би трябвало да остане на лидерската си позиция, тъй като всички покрай него го нападат с думите "правеше много компромиси". А тези всички хора преди какво правеха, не му ли съдействаха през четирите години управление?", коментира още Атанас Щерев.

Той припомни, че Станишев е първият червен премиер, който изкара пълен маднат след 1989 година. Демократът смята, че ловът на вещици в нужен, щом така е преценил Бойко Борисов, но припомни, че хората имат своето търпение, което ще се изчерпи скоро, ако не се предприемат конкретни мерки. Има и нещо гнило - посочват се виновници, а не се търси отговорност. Имотите на Царя не мисля, че влизат в прословутия лов на вещици. Аз заемам позицията на юристите в БНД - казусът вече е в съда, нека той реши дали горите принадлежат на Симеон Сакскобургготски.", заключи д-р Атанас Щерев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 9933 |04.08.2009 В. Енчев: Срамувам се, че работих за страна, която не заслужава . 59| 20429 |10.07.2009 ГЕРБ праща Доган в ареста, проверяват го до стотинка . 34| 11184 |26.04.2009 Малки, мръсни тайни в ГЕРБ . 35| 7620 |21.04.2009 Станишев атакува ГЕРБ и хвали Русия в интервюта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads