Реклама / Ads
16| 5408 |31.05.2016 ПОЛИТИКА

Гергьовден: Калфин и Първанов са убедителни кандидатури за президент

.
Драгомир Стефанов и Марин Киров Източник: ЕК
Много ми се иска наесен да имаме реален избор и сериозен кандидат за президент, който да е алтернатива на кандидата на ГЕРБ. Мисля, че Калфин и Първанов са убедителни кандидатури за президент . Това каза лидерът на движение ”Гергьовден” Драгомир Стефанов, коментирайки обща кандидатура за президент на новосъздадения политически парламентарен съвет.
 
Сближава ни с АБВ това, че сме против управлението на страната. За последните години хората се умориха да ги делят по оста ляво-дясно. Може ли да приемем, че БСП е изцяло лява партия. И ГЕРБ прилага леви политики. Има ли поле за търсене само на десни решение.? Не трябва да делим решенията на леви и десни, русофоби и русофили,  а да търсим интелигентните решения.  Така Стефанов отговори на въпрос защо правят съвет заедно с левите от АБВ.

Естествено е да има политици, които виждат алтернатива на управлението, коментира Мартин Киров от АБВ. Ние сме се събрали да представим алтернативни продукти. Ние не сме в състояние да предизвикаме предсрочни избори. Но е видимо, че моделът на управление е изчерпан, допълни той.

Двамата коментираха и антикорупционния закон. Важно е да бъдат чути експертите по антикорупционния закон. И сега има достатъчно механизми за борба с нея. Новият закон обединява стари закони и към настоящия момент АБВ няма да го подкрепи, категоричен бе Марин Киров.

От „Гергьовден“ са притеснени от възможността хората да станат жертва на доноси. Стефанов даде пример с негов съсед, активист на ГЕРБ, който карал скъпа кола от година и половина и е с временни номера. Това показва, че той не си плаща данъците, защото не може да докаже доходите си. Той допълни, че ако има действащ антикорупционен закон, той трябва да бъде разследван.

Припомняме, че по-рано АБВ, Народен съюз и Гергьовден обявиха създаването на политически и парламентарен съвет.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4513 |30.05.2016 Бежанците от Кулата били тръгнали към България, а не към Македония . 10| 5103 |27.05.2016 Новак: Газопровод ще има през България, а не през Румъния . 7| 4921 |23.05.2016 7 млн турци няма да минат през България, засега

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads