Реклама / Ads
40| 13790 |27.02.2020 ПОЛИТИКА

Гешев: Какви са тези събеседвания на Радев с адвокати на престъпници?!

.
Иван Гешев и Румен Радев
”Не знам какво иска президентът, чули ли сте го какво иска, на мен не ми е ясно”, коментира Иван Гешев в Ихтиман по повод консултациите при Румен Радев за промени в Конституцията.
 

"Не ми е ясно и каква е целта на тези събеседвания, които се водят там. От прокуратурата, за разлика от тези адвокати на подсъдими и на осъдени престъпници, не е искано становище. Явно няма нужда", допълни още обвинител номер 1.


"Наглост - това е все едно прокуратурата да иска промени в закона за адвокатурата. Адвокати на подсъдими искат промени в дейността на прокуратурата. Разбирам, че в момента много хора искат слаба и неработеща прокуратура, а най-сигурният начин е със законодателни промени, които да блокират дейността ни. Това е в интерес на определени хора, на техните медийни и политически проксита и говорители, но не е в интерес на българските граждани", коментира главният прокурор.


"Прокуратурата ще продължи да работи така, оттук нататък има една гранична линия - от едната страна са хората, чиито интереси смятаме да защитаваме, от другата - престъпниците. Политиците, независимо кои са те, трябва да решат от коя страна на тази линия да застанат", каза Иван Гешев. Той допълни, че не застава на страната на престъпниците.


Главният прокурор коментира и проверката на Пловдивския панаир: "Не знам какъв ще бъде обемът на проверките, но всички данни ще се разгледат."


На въпрос за мярката на Васил Божков за задържане за 72 часа главният прокурор каза: "Искате да се молим на Божков да се прибере в България ли? Българската прокуратурата и никоя държава не се моли на издирвани и обвиняеми лица."


"Прокуратурата свърши всичко възможно за задържането на Божков, топката е в ръцете на ОАЕ. Днес изпратих двама прокурори, които проведоха разговор на високо ниво в ОАЕ", завърши главният прокурор.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 11845 |23.10.2019 Петър Бояджиев: В Брюксел се води жестока битка между тези, които забатачват съюза и тези, които искат промяна . 3| 6984 |02.01.2019 Иван Нейков: Зад тези 560 лв. минимална заплата не стоят аргументи . 5| 9068 |24.07.2018 А. Бабикян за Фрог: Депутатите ги интересуват не избирателите, а тези, които ги финансират . 11| 23885 |21.03.2018 Николай Цонев за Фрог: Министър Горанов трябва да бъде отстранен заради тези 16 млрд.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads