Реклама / Ads
11| 17465 |12.10.2017 ПОЛИТИКА

Главният Таунг Чайлд: Дай всичко и ще живееш!

.
Моделът...
Атентатът бе замислен от главния Таунг Чайлд (най-примитивният човек) така: режем главите на „Емко“ и „Дунарит“ като на агнета, после делим курбана. По братски, не по равно. Работниците обаче се оказаха твърдоглави на протестите и нещата се объркаха.
 
Все пак „шайката“ прибра 50 милиона, които държавата хариза на фирма на Пеевски от схемата „Дунарит“. Чрез Държавната консилидационна компания, с криминалното съучастие на министър Емил Караниколов, синдиците на КТБ, шефът на Фонда за гарантиране на влоговете на гражданите, финансовият министър Владислав Горанов.

Под благия поглед на Международника. Същият, който пред протестиращите оръжейници заяви, гледайки ги в очите, че не знаел какво става със заводите, лицензите, договорите, Кинтекс и индийските клиенти. Борисов никога не лъже. Той е враг №1 на лъжата в света! Докато истината си пробие път, лъжата е обиколила два пъти Земята, - казвал уискиценителят Чърчил. Борисов – атомният ледоразбивач на истината.

Разбира се, Борисов не е знаел и за Антон Тодоров какъв човек е и че ще му докара лайняни скандали, каквито му докара. Но не го ли взе точно заради това?

 

Резултатът от седмицата е сравнително приемлив. И оръжейниците доволни, и медиите, извън пеевския лагер – също. И БСП са доволни – удариха Борисов по най-милото – карупционната партийна мрежа. Но имат едно наум – за своята.

 

Въпреки понесените удари Таунг Чайлд успя да сключи сделки. Важна, но и сравнително мъглява е тази за „Емко“ и „Дунарит“. Върнати бяха лицензите и договорите, но срещу какво? Ако е срещу „мокра услуга“ тогава успех ли е? За кого? А може на Тайнг Чайлд да му е станало мъчно за работниците. Истински червенокръстовец! 

 

И все пак протестите си ги биваше. Той бе принуден да сложи кадифената ръкавица. 

Ще се изправяме отново и отново, докато агнетата станат лъвове. Този девиз на английския Нотингам от времето на Робин Худ тия дни стигна и до нас. „Агнетата“, т.е. работниците и служителите на фирмите „Емко“ и „Дунарит“, могат да го приемат и за свой. Борисов, Пеевски и Караниколов се уплашиха от съпротивата на обикновените хора.

 

Резултатът: 50 млн отидоха в джобовете на… когото трябва, собственикът Емилиян Гебрев благодари на Борисов, което разхлаби примката около бизнеса му. И ни даде повод за размисъл. Не затваряме страницата.

 

Любопитно е, защо министър Караниколов не получи дори мъмрене за сътворените свинщини? Вярвате ли, че Караниколов е толкова храбър, че да направи нещо без да е питал Таунг Чайлд?

 

Междувременно отсвириха Антон Тодоров с другарска жалейка в парламента.

 

Гербаджии били до него, гласували по съвест, ама имало решение за „довиждане“. Ключът е в „имало решение“. Ако медиите спрат да го канят – ще последва „сбогом“. Това е добро решение.

 

А какво се случва с вице.-премиера Валери Симеонов? Нали заплашваше по телевизра, даваше ултиматуми? После пък си говорил с Виктор Николаев и се смяли. Сигурно на нас, на кого другиго. И защо само „командированите мускули“ на сутрешното журналистическо соаре в сряда пред МС (същите мускули бяха с кървавите агнешки главички пред ВСС, а онзи ден и между протестиращите от „Правосъдие за всеки“) носеха лозунг „Валери Симеонов – оставка!“?

 

Защото такъв е планът. Таунг Чайлд може да е получил някой и друг удар, но не се е отказал. Плячката: властта, икономиката, бизнеса, обществените поръчки, общинските бюджети и европрограмите той няма да пусне. Защото и Таунг Чайлд знае, че „На мафията като и спреш финансирането – умира и без да е чел за Джон Едгар Хувър. Затова е взел всички мерки да държи лично кранчето на финансирането. За по-сигурно отглежда кучета. Но вече не каракачанската овчарка – старомодно е, а Родезийски риджбек. Ако не сте чували да знаете – само това куче напада леопард и лъв. Голям храбрец – после разбира последствията. Симеонов прилича на такъв боец.

 

„Остриетата“ в парламента пък напомнят „бели кучета“ – онези, обучавани в южните щати да преследват и убиват негри. Едно такова вчера… Глупости говоря… Един депутат от ГЕРБ, който е членувал и в ДС, и в СДС казал: Борисов е най-добрият политик на Балканите. Това се вижда. Вижда се и още как. Макар и не цветно, защото кучетата виждат черно-бяло. Но да го оставим ДС-то на пеевските медии, те знаят как да го използват. Таунг Чайлд също, но да има едно наум след „случая Тодоров“.

 

Симеонов и той трябва да има едно наум. Особено когато стане дума за побратимите му „патриоти“. Единият се хвана да рови из опосканите армейски складове, за да измъкне каквото е останало. Другият изпълни няколко желания на Дебелото и си прибра чека. Може би. И Симеонов, вместо войвода се оказа риджбек в ролята на мюре.

 

Защото му е отредено, ако стане голям срив и „гербоТитаника“ почне да потъва, той да отнесе псувните народни. Добрата новина е, че народните псувни са само цветист фолклор, нищо опасно. Затова го оставиха да тича с милиционери по дискотеките, да се заканва на и без това контролирани медии и да плаши Кирил Домусчиев с българската прокуратура, командвана от Дебелото. Поне това последното сигурно е чул. Както и, че министърката на туризма Ангелкова, с която се заяжда от време на време, е любимка на Цвета Секса…

 

През това време „шайката“ ще продължи да граби. Тя това може, а не да управлява фирми и предприятия. Истински рицари на гьостерицата – тяхното оръдие на труда.

 

Техният интелектуален продукт.

 

Философията на простака-олигарх и управленец е кратка и брутална: Дай всичко и ще те оставим жив! Това е мръснишкият ключ към многомилионните банкови сметки в чужбина, именията в Дубай, многобройната охрана от държавната НСО и прочие екстри на голямото плюскане. Пазим откраднатото, бе, кво искате! Нали сме ви осигурили стабилност. И международно признание! – ни казват енцефалитите от управленската пещера. А Цацаров сънува ли сънува, че се е превърнал в пираня, или дори в акула. Пепеляшка обаче е приказен герой, а Цацаров не е и злата Чайка го следи… Лошата новина е, че и Белоглавият орел му е хвърлил око – което май вещае края.

 

А какво ще прави Цацаров с обвиненията за ОПГ срещу Емилиян Гебрев, сина му и шефовете на “Дунарит“ и „Емко“ след сключеното примирие с Таунг Чайлд? Едва ли му е до това сега. Разследването по закона „Магнитски“ било много напреднало, казват.

 

Като споменах Цацаров и се сетих за корупцията – те нали си ходят сериозно. С неочаквано прозрение ни озари онзи ден професорът-математик Михаил Константинов.

 

Той стигнал до извода, че корупция означава кражба. "Едни пари, които трябва да се използват от обществото, за полза на всички, попадат в едни хора. Малък брой хора. Корупцията не се прави за чест и слава, а за да се вземат едни пари, да се усвоят едни ресурси, над които съответните хора нямат право. Така че корупцията е кражба", открива Америка математикът. Извинявайте, ама той къде е математик?

 

Не, не се заяждам… Според професора ако на Запад по този начин се крадат 15-20% от обществения продукт, в България този процент надхвърля 50, че и дори 70-80%. Което може да е ужас, както той се изразява, но не е никаква новина. Новина е, че Константинов го казва, което прави наложително питането дали още е шеф на Информационно обслужване и жена му още ли е в Ръководство на въздушното движение, където заплатите са като в бяла държава?

 

Който е лишен от ум, е надарен със страхливост, казвала Екатерина II. Затова разпоредила да й направят кожена защитна жилетка, но за гърба. Знаела е, че страхливците са и подлеци. В българската политика има повече страхливци отколкото жилетки може да произведе цялата ни военна индустрия…  

 

На българските рекетьори в политиката рекетът им е по-мил от децата, внуците и любовниците. Майките си те отдавна са продали.

 

Таунг Чайлд, Таунг Чайлд, Таун Чайлд… И тук-там свиня. Ако се чудите какво е това? – ще ви кажа: управленският модел в момента. Инструментариумът - бухалка. Публичната фасада – демокрация. Някой ден проф. Константинов може и тази Америка да открие.

 

Д-р Димитър Попкутуев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 12181 |30.04.2017 Т. Дончева: Главният прокурор е оплетен между ГЕРБ и Пеевски . 7| 4775 |02.11.2016 Премиерът: Ще направим всичко и тогава ще си ходим . 9| 5115 |24.01.2016 Миков: Вотът на недоверие ще е върху всичко антисоциално в здравеопазването

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads