Реклама / Ads
29| 8801 |20.07.2020 ПОЛИТИКА

Горанов наглее: Няма причина да подавам оставка

.
Владислав Горанов Източник: БГНЕС
”Няма причина да подавам оставка, след като съм удовлетворен от един изключително успешен за България проект, а именно интеграцията в банковия съюз и приближаването към еврото.” Това заяви пред репортери финансовият министър Владислав Горанов след дебатите по вота на недоверие към правителството.
 

"Ако смятате, че това или фискалните показатели на България през последните години са провал на политиката, това значи, че би трябвало да има претенции към мен. Аз не намирам такива основания", допълни Горанов.


Той отрече да има каквато и да било обвързаност с ДПС и призова да бъдат дадени конкретни примери за негови действия в политиката или законодателната област, които могат да го свържат с партията на Ахмед Доган.


"Много пъти съм искал подкрепата на парламентарната група на ДПС по теми, по които имаме общи идеи. Няколко пъти са ми помагали по отношение на запазването на сегашния данъчен модел“, уточни той.


Във връзка с антиправителствените протести, финансовият министър изказа притеснение, че това е опит за създаване на напрежение, което е "добре подплатено и финансирано от тези хора, които са недоволни от действията на сегашното управление".


"Мисля, че това, към което българският президент призова, да не се спазва Конституцията, а да се върви към друг ред и по друг начин да се сменят правителствата в България, ще му изиграе лоша шега в бъдеще", подчерта Горанов. И допълни, че този, който призовавал към неподчинение със свит юмрук, трябвало да си понесе политическата отговорност.


По-рано днес стана ясно, че тримата министри, чиито оставки бяха поискани преди дни от премиера Бойко Борисов, са в отпуск.


На 15 юли Борисов поиска оставките на министъра на финансите Владислав Горанов, на министъра на вътрешните работи Младен Маринов и на министъра на икономиката Емил Караниколов. В официалното съобщение на ГЕРБ се казваше, че той е взел това решение след среща с областните координатори на партията. По време на заседанието координаторите на партията са поискали от Борисов освобождаването на тримата министри с мотива – опровергаване на внушенията, че ГЕРБ и въпросните министри са в пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 10897 |09.07.2020 Зеленогорски: Няма ляво, няма дясно. Ако не се обединим ни чака авторитарен режим . 17| 17110 |02.06.2020 Илиан Василев: Няма човек, който да не вярва, че изнесеното от Божков е вярно . 11| 8913 |22.05.2020 Борисов в Перник към Горанов: Ако Гечев гледа, ще каже: ”Борисов му е станал шофьор” . 4| 8505 |20.05.2020 БСП: Борисов да плати политическата сметка за задкулисието ”Горанов-Божков”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads