Реклама / Ads
6| 6644 |13.08.2018 ПОЛИТИКА

Горанов: Нека президентът да каже кой пази Митьо Очите

.
Владислав Горанов Източник: БГНЕС
Вероятно има политически чадър над Димитър Желязков – Очите, защото този мъж е осъждан и за него има доста данни. Това каза във Варна финансовият министър Владислав Горанов.
 

Нека президентът да каже кой пази Желязков, каза Горанов пред bTV и посочи, че точно настоящата изпълнителна власт го е задържала с помощта на турските служби, като тогава е възникнал и скандалът около партийната структура на БСП в Бургас.

Не приемам атаки срещу държавната администрация и особено срещу експертите от финансовото министерство и Агенция "Митници", заяви министърът в отговор на изявлението на президента Румен Радев по-рано през деня по случая с обществената поръчка в Бургас, с която бе свързан Димитър Желязков – Митьо Очите.

 

"Моето недоволство от реакцията на президента идва от това, че се атакуват институции. Моето разбиране e, че те работят добре и не може да се гради здрава държава с добре функциониращи институции на база на противопоставяне на висш държавен политик - в случая държавния глава, на държавната администрация, независимо под ръководството на кое правителство работи", заяви министър Владислав Горанов.

 

"Обществената поръчка е подписана действително по времето, когато е работило служебно правителство, но аз не приемам атака срещу българската държавна администрация и особено тази на Министерството на финансите, в случая на Агенция "Митници".

 

Трябва ли да кажа, че началникът на отдела за обществени поръчки е сестра на висш политик от БСП", заяви Горанов във Варна и допълни: "Не трябва да го казвам, защото държавните служители в България служат на цялото общество, те не са на ГЕРБ, на БСП или на президента".

 

По думите му обществената поръчка е подписана от човек с над 20 години стаж – сестра на висш политик от БСП, но е професионалист и както всички държавни служители, служи на цялото общество.

 

Финансовият министър напомни, че сестрата на Драгомир Стойнев е БСП е митнически шеф.

 

Коментарът на Горанов идва в отговор на днешното изказване на президента Румен Радев по отношение на обществената поръчка на Агенция "Митници", спечелена от фирма, свързаната с Димитър Желязков охранителна фирма „Аркус-сигурност Бургас“.

Ако държавният глава е решил да води политическа война с партия ГЕРБ, това е негово право, но не съм съгласен да бъдат атакувани експерти, които не само през последните години, а и през целия преход са гарантирали финансовата стабилност на държавата, посочи Горанов.

 

Самата поръчка е на фирма с лиценз от МВР и е на стойност 2520 лева за 2 години, допълни Горанов. Според него проверките за провеждането й и материалния интерес не предполагат драматични политически реакции. Ако това е голямата обществено-политическа тема, аз съм склонен като министър на финансите, да поема определена политическа отговорност, допълни Горанов.

 

Ние сме първото правителство, което задели ресурс от милиарди левове за модернизацията на армията, каза още финансовият министър. По думите му това, че в края на миналата година компанията, която щеше да строи кораби за флота, се отказа в последния момент, всъщност води до забавяне в изпълнението на проекта.

 

Успешните реализации в борбата с контрабандата показват, че сътрудничеството между институциите в страната е много добро, допълни Горанов. Той припомни, че 2017 г. е приключила с шест милиарда лева повече в сравнение с 2014 г.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 7113 |21.05.2018 Огнян Минчев: Пред Путин президентът Радев да постави въпроса за цената на руския газ . 1| 5003 |13.02.2018 Президентът: До месец назначавам шеф на НСО . 2| 6641 |12.01.2018 Доц.Иво Инджов пред Фрог: Европрезидентът не видя протестите „под прозорците“ му в София . 7| 7276 |22.11.2017 Тренд: Президентът Радев води на Борисов с 67 към 42% одобрение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads