Реклама / Ads
13| 11665 |25.11.2011 ПОЛИТИКА

Горещи страсти и любови пренареждат политиката

.
колаж Мартин Лалошев
Бацилът на разрухата нападна и СДС, търсят си ликвидатор
 
Сюжети а ла „Индия – любовна история” раздират политическото пространство у нас. Любовният бацил „Атака”, който е на път да разруши до основи партията, удари фатално и други формации. Син срещу пастрок. Майка срещу любовница. Набедена срещу съпруга. Приятел и партиен другар се омесиха в любовен триъгълник. По човешки сложно, а по партийному – разпад и предателства. Димитър Стоянов, доведен син на Волен Сидеров, поиска оставката му като лидер на „Атака”. Така Волен трябвало да изкупи вината си за провала на изборите. „За малко не ни би Светльо Витков, а ако се беше кандидатирала
Албена Вулева сигурно щеше да ни отнесе...”, коментира  внукът на Радой Ралин.

Волен отвърна на удара, като обвини във вероломство Бойко Борисов, който отдавна имал план за затриването на „Атака” и бил дал дума пред американския посланик да ги съсипе. Борисов използвал съпругата на Сидеров – Капка, и сина й от първия й брак Митко, който е евродепутат, да атакуват Волен в „близък бой”, както казват боксьорите. При такава тактика обаче се инкасират много удари и обикновено единият от противниците получава фатален нокаут. В разразилата се семейно-партийна сапунка в „Атака” вече се разменят крошета, ъперкъти и удари под пояса. Пръв нападна Димитър Стоянов
Иска оставка и конгрес на партията. Готов е да оглави националистите, ако делегати го предложат за поста на пастрока му Сидеров.

Волен от своя страна нарече действията на Стоянов предателство. Последва изключване на младия евродепутат от „Атака”, къедто той бе зам.-председател, а часове по-късно от поста главен редоктор на партийния вестник „Атака” изметоха и майка му. Фаталната жена Деница Гаджева, спрягана за любовница на Сидеров, подаде оставка от Централния сбор (Политбюро) на „Атака”. Не искала да навлича повече неприятности на лидера. Но нямала връзка с него. Говорели си само по партийни дела. Сърдечната афера между двамата била измислена от човека, който от години кадрувал в партията и искал да отстрани тези, които не му харесват. Най-вероятно става дума за Капка, законната съпруга на Волен, от който тя направи аборт преди време. „Отказах да се подчинявам и да бъда притискана и затова бях набедена за любовница на лидера категорична е младата, но укрепнала Гаджанова, която е набор 1982 г. Според нея става дума не за пари, а за борба за власт.

Поведението на Димитър Стоянов пък се обяснява с желанието му да защити майка си Капка, която е изпаднала в глуха изолация. „Тя направи много компромиси. Повече, отколкото трябваше, но ето докъде се стигна”, изповядва се напористият Стоянов. Капка Сидерова засега е с изключен телефон. На свои близки казала, че трябва да осмисли случващото се и да прецени кога да проговори. Не е ясно каква ще е съдбата на партияния вестник и кой ще поеме издаването му. (Не)очаквано
в драмата се включи и Слави Бинев Той заяви, че не се интересувал от любовните трепети в партията. По принцип обаче заставал зад Димитър Стоянов. Това е още един нож в гърба на Сидеров. Но дали е само това? Злите езици говорят, че Бинев подпомагал „Атака” главно заради Капка. Дори се смята, че в момента на разразилото се любовно-партийно цунами съпругата на Волен била в чужбина с Бинев. Въображението на хора от „Атака” допуска дори любовен триъгълник.

Атакистите обаче не изключват в дъното на цялата интрига да стоят личните амбиции на Димитър Стоянов да оглави партията и за целта да е жертвал брака на майка си. Според запознати евродепутатът е поставил ултиматум на Капка да избира между него и Волен. От любовната драма, която се разигра в операта, където е щабът на партията, освен „Атака”, тежка загуба предстои и за ДПС. С разбиването на националистите на милиони стъкълца вероятно Доган и хората му няма да имат сериозен спаринг партньор в парламента след следващите парламентарни избори. Такъв, който да пали джамията Баня башъ и да нарича депесарите от трибуната на Народното събрание „мекерата”. Сокола вече няма да има с какво толкова да нахъсва електората си и да го тика към урните, издигайки като плашило образа на Волен Сидеров.

Най-големият победител от всички е Яне Янев който бе забравен доскоро. В момента лидерът на консервативната партия е на гребена на вълната и измести Волен в сърцето на Бойко Борисов и на управляващите от ГЕРБ. Ако до парламентарните избори Сидеров не успее да реанимира партията си и да овладее трусовете в нея, съвсем реално е РЗС да запълни нишата, която се освобождава на политическата сцена. От отдръпналите се атакисти няма да пропусне да се възползва и ВМРО. Красимир Каракачанов отдавна драпа да си върне част от изгубения си през 2005 г. електорат, който гласува доверие на Сидеров.

На „Позитано” 20 също точат лиги за електората на „Атака”, голяма част в който влизат и бивши симпатизанти на „столетницата”. Пръв бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай предсказа в интервю за „Торнадо” през май тази година, че кукловодите на Волен Сидеров скоро ще го сменят от лидерския пост в „Атака” и ще вкарат ново гуру на националистите у нас. Докато не гръмне и последният фойерверк в „Атака”, очевидно името му ще се пази в тайна.  Бацилът на разпада след изборите нападна и десните формации. Стефан Иванов от градското ръководство на СДС написа във Фейсбук, че Мартин Димитров трябва да подаде оставка и да поеме отговорността за изборния провал. Подкрепи го моментално Надежда Нейнски. Тя, разбира се, има да си връща на Мартин за неосъществената й мечта да бъде кандидат на десницата за президент. Разводите „в синьо” не са от вчера.

И там процесите на партиен разлом са свързани с не една или две любовни афери. Една от тях дори мина през креватите на басейна „Спартак”, където Трактора-Алексей Петров се изживяваше като нещо повече от инструктор по бойни изкуства на Хубавото Наде Дори и без любовни афери обаче, СДС и Синята коалиция са обречени и има голяма опасност въобще да не влязат в следващия парламент. На последните избори синият кандидат-президент Румен Христов загуби катастрофално, без да е имало каквито и да е любовни драми в партията. Дори с вота на доверие, който Мартин Димитров поиска, СДС е потъващ кораб без капитан. В партията няма никаква перспектива и когото и да изберат сините за свой лидер, не може да запълни пробитата лодка на демократите.

Засега Иван Костов загадъчно мълчи по темата за партийното строителство и изборния провал. Гостува в медиите единствено да проклина бюджета. Командира обаче има сериозно основание за тази тактическа позиция. Тази събота, 26 ноември, ДСБ има редовно Национално събрание, на което предстоят отчети и избори, тоест досегашното ръководство трябва да направи равносметка на работата си и да се избере ново. Вместо дебат в редиците на демократите и обсъждане на предложения за лидери се мълчи и никой не иска да подхване  каква е перспективата на партията, какви хоризонти ще катери през следващите петилетки. Хората на експремиера се питат – кой ще издигне кандидатурата на Иван Костов за нов мандат? Според тях скритата тактика била съсредоточена единствено към политическо дълголетие.

Стефан Софиянски пък се скри след вота, а когато в публичното пространство изплуваха многомилионните далавери в Общинска банка – мина в нелегалност. С любовни елементи е обагрена и драмата в БСП. Те засега умело се прикриват, но на „Позитано” 20 активисти твърдят, че залезът на Сергей Станишев тръгнал от свиването на семейно гнездо с Моника Йосифова. Първанов бил силно нерадостен от факта, че двамата са имали таен любовен роман още докато Станишев бил премиер. Самият Гоце обаче също е подозиран в неформални връзки по тънката част и даже се тиражират версии, че е пред развод със Зорка. След бурната политическа есен явно свирепа зима се спуска над живота на политиците. В скоро време ще се разплетат някои от любовните възли на властта, а от тях ще зависи и новото пренареждане в политическото пространство.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 80| 10853 |10.11.2011 Зорка се впусна в политиката . 8| 6887 |01.10.2011 Политиката докара ренесанса на туршията . 35| 7807 |24.04.2011 Б. Димитров: В политиката са най-големите манипулации; Левски е най-успешният политик . 119| 6817 |16.04.2011 И. Костов: Политиката на ГЕРБ е грешна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads