Реклама / Ads
0| 4610 |08.05.2007

Готово ли е правосъдието за сделка с Вальо Топлото?

.
Ако сделка не бъде направена, делото срещу Валентин Димитров ще завърши безславно, а България ще остане в здрача на ченгеларското си криминално битие. Каквито и евроконтрольори да си внесем от Брюксел. Впрочем, самият ЕС си има достатъчно проблеми със собствените си мутри и продажни политици. Да си спомним, че само преди 7 години цялата Европейска комисия беше уволнена за корупция. Каквато перспек
Михаил Константинов

valq_toploto.jpg За мегаскандала, разтърсил държавата, има просто решение и по белия свят то се нарича “сделка с правосъдието”. Срещу бившия шеф на софийската “Топлофикация” има неоспорими улики, въпреки съвместните усилия на следствието и прокуратурата да смачкат делото и да го замръчкат. От друга страна, главните покровители на бившия шеф на софийското парно постепенно излизат от играта. Така надеждите на Валентин Димитров да излезе сух от играта или да се отърве с лека присъда изчезват. В момента обществените настроения са такива, че и най-корумпираният съд едва ли ще му даде по-малко от 10 години. Но ако Топлото продължава да си трае и да вярва, че някой ще го отърве, ще бъде жестоко разочарован. А в съда и да започне да пее, ще намерят начин да му запушат устата.
Такова е положението с единствения сигурно уличен участник в енергийната драма. А обществото е заинтересовано не толкова да види г-н Димитров в затвора, колкото истинските мафиотски босове да си получат заслуженото. За целта с г-н Димитров трябва да се сключи сделка, като му се обещаят (и изпълнят!) няколко неща. Първо, пълно освобождаване от наказателна отговорност. Второ, нова самоличност. Трето, преместване в такава точка от глобуса, където ще бъде трудно да бъде намерен и ликвидиран. Има и четвърто и пето, но това са подробности.
Срещу това арестант номер 1 на Републиката също ще трябва да направи някои неща. Първо, да си каже останалите банкови сметки и сейфове. От тях все ще излязат няколко милиона. Второ, да даде имена, факти и други доказателства, с които да бъдат вкарани в затвора истинските шефове на енергийната мафия у нас. Никакви прокурорски проверки и манипулирани следствени действия не ще бъдат в състояние да разкрият и една стотна от това, което наготово може да снесе най-известният парнаджия в европейската история.
Ако сделка не бъде направена, делото срещу Валентин Димитров ще завърши безславно, а България ще остане в здрача на ченгеларското си криминално битие. Каквито и евроконтрольори да си внесем от Брюксел. Впрочем, самият Европейски съюз си има достатъчно проблеми със собствените си мутри и продажни политици. Да си спомним, че само преди 7 години цялата Европейска комисия беше уволнена за корупция. Каквато перспектива се заформя и за сегашното българско правителство.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Мая Манолова: Управляващите да се изкъпят във Варненското езеро 5| 2869 |03.06.2020 . Георги Кадиев: Г-н Борисов, казали ли сте на Божков, че ще ”оправите работата”? 18| 6695 |02.06.2020 . Илиан Василев: Няма човек, който да не вярва, че изнесеното от Божков е вярно 17| 10724 |02.06.2020 . Борисов: Съжаляваме за Цветанов 11| 5883 |31.05.2020

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ

    ДОБРО УТРО