Реклама / Ads
68| 7071 |10.09.2013 ПОЛИТИКА

Гражданският съвет ще е върховен орган на Реформаторския блок

.
След призив от университетски преподаватели беше създаден Гражданския съвет в Реформаторския блок. Той бе сформиран от 25 души като в него има по двама представители на партии. Това каза проф. Михаил Неделчев пред БНТ.
 

Гражданският съвет ще бъде върховния орган и ръководното тяло на Реформаторския блок, каза още Неделчев. Цветозар Томов допълни, че политическите решения да се вземат от участието на независими експерти, което ще позволи да се вземат по-качествени решения и да покаже публично какви са идеите за реформи в България. Още преди края на септември решенията на Гражданския съвет ще дадат плод в Реформаторския блок.

Михаил Неделчев е убеден, че Реформаторския блок ще роди реформаторското мнозинство, което да поеме управлението на страната. Пъстротата на идеологиите е важна, но този блок трябва се оформи като самостоятелен политически обект. Най-важната част е да бъде отвоювана държавата от мафията, заяви още Неделчев.

На въпрос има ли възможност да се направи коалиция с ГЕРБ Цветозар Томов заяви, че нито една партия в този парламент е приемлив партньор на Реформаторския блок. Тясна платформа за взаимодействие може и да има, на зависи преди всичко от тях, подчерта Томов.

Двамата се разминаха по отношение на участието на партиите в Реформаторския блок. Според Цветозар Томов постепенно партиите в блока трябва да се слеят и да се претопят под една идеология. Михаил Неделчев беше на противоположното мнение и заяви, че партиите трябва да запазят своята автономност и пъстрота на мнения. Приемането на нови партии в Реформаторския блок ще става само със съгласието на гражданския съвет. Нито една от партиите в този парламент не е приемлив вариант за коалиционен партньор на Реформаторския блок. Нито ГЕРБ, нито БСП, нито ДПС, нито "Атака" могат да приемат идеите на нашия блок. Не казвам, че сектантски трябва да се отказваме от коалиции, но само след видими промени в тези партии. Всичко зависи от тях. Не може да се борим срещу демафиотизирането на държавата с мафиоти, завърши Цветозар Томов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 11451 |01.03.2013 Б. Бонев: Плевнелиев назначи хора в Обществения съвет, които са нефелни . 60| 12353 |01.02.2012 Д. Гяуров: Съветническият кръг около Първанов направи много бели . 45| 10207 |21.08.2009 Царят става съветник на премиера

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads