Реклама / Ads
3| 8404 |16.05.2019 ПОЛИТИКА

Григор Лилов за стратегията на кукловодите в европарламента

.
27 партии, коалиции и независими кандидати са в гласуването за избор на 17 български членове на Европейския парламент. Сега в Европарламента има 8 политическо-партийни групи. По родната досегашна схема трябваше да има участие във всички групи. Затова предишните евроизбори бяха манипулирани и фалшифицирани така, че места получиха и сульо, и пульо - 7 партии и коалиции.
 

Тогава гласуваха само 35.84% от избирателите. Сега активността вероятно ще бъде по-висока.

 

Но за тези евроизбори онова "чудо" надали ще се повтори. Защото от 8-те политическо-партийни групи в европейския парламент думата в решенията реално се чува само на три от тях. Четвъртата - на консерваторите, е с решаващия блок на депутати от Англия и Полша и поради това загуби своята тежест

 

Новата, далеч по-рационална и умна стратегия на кукловодите е да упражняват масирано влияние в Европарламента вместо да имат голо ограничено присъствие. Присъствието навсякъде, но без да е масирано, е без особени възможности, както беше с българските евродепутати при консерваторите. Повелята, така да се каже, е да се концентрира човешкият ресурс в решаващите места вместо да се разпилява на много.

 

*Затова Николай Бареков се отказа от състезание за нов мандат.

* Затова сега, а не вчера, завчера или някъде в предишните години всякакви медии и сайтове правят разкрития за Ангел Джамбазки от ВМРО. Например за образованието му или за луксозния тризонет за няколко милиона евро в Париж и т.н. Който според оправданията на Джамбазки бил на някакъв братчед с фирма за визи и паспорти, натрупал богатството си в последните няколко години, през които изгря политическата звезда на ВМРО.


Затова за сегашните евроизбори само трите основни политически сили ще бъдат позиционирани. В трите основни европейски политически конгломерации.

Освен това баницата на властта (парите) намаля и борбата за нея стана много жестока, за да се включват допълнителни играчи, и то без особена полза на софрата.

 

Предвиждам БСП и ГЕРБ да са в равенство ( на миналите Борисов водеше с 1 евромясто). Равенство, защото то предпоставя гъвкавост и маневреност при решенията за вътрешния, българския политически терен. ДПС ще увеличи присъствието си с един евродепутат.

 

Григор Лилов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 8433 |11.04.2019 Валери Григоров за Фрог: ЦИК брутално нарушава закона . 7| 12211 |13.07.2018 Григор Лилов: След Шенген - отказ и за чакалнята на Еврозоната . 8| 12737 |18.01.2018 Ген. В. Григоров пред Фрог: Корупцията е държавна политика, Цветлин Йовчев да го питат защо допусна фалита на КТБ . 1| 12966 |19.04.2016 Хр. Григоров за Фрог: Българи броят 100 млн. евро за „Токуда”, дават я на турци за 35

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads