Реклама / Ads
18| 9732 |11.02.2010 ПОЛИТИКА

Хайде всички на Трактора

.
Случката с Алексей Петров отвращава. Отвратителни са нещата, в които според МВР е замесен. Отвратителна е реакцията на мои колеги, които са избрали да работят за Трактора или да работят в медии, на които той декларира “симпатия”.
 
Отвратително е разминаването между думите на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов и на главния прокурор Борис Велчев. Цветанов твърди, че Алексей Петров Трактора е свързан с Наглите. Борис Велчев твърди, че няма данни за връзки на Алексей Петров с отвличанията.

Още по-отвратителна е версията за някакво разчистване на сметки в рамките на подземния свят, но с активното участие на държавните институции. Още по-отвратителна е убедеността, с която ченгета ни убеждават, че секретен сътрудник Трактора е бил безценен сътрудник на специалните служби и на него се крепи държавността.

Като стигна до държавността, винаги се сещам за Румен Петков. Той обича тази дума. Отвратително е как в момента той говори за чистоплътност. И получава трибуни за това. Най-отвратително обаче е мълчанието. Мълчанието, в което живяхме до вчера. До вчера Алексей Петров беше като героя от “Хари Потър” - Този Чието Име Не Трябва Да Се Произнася. Страшен, мощен, обвит в митове и легенди - Този Чието Име Не Трябва Да Се Произнася.

В един момент това се промени. Всички станаха много добре информирани за неговите дела. От това “всички” трябва да отделя единствено Едвин Сугарев, който от години предупреждава за Трактора. А Трактора се оказа достатъчно голям, за да могат всички да се качат на него. Всички печелят - и властта, и едното крило от БСП, и Яне, и медийните герои. Които уж всичко са знаели, но до вчера внимаваха да не противоречат на името на героя - Този Чието Име Не Трябва Да Се Произнася.

Страхът от друга страна е напълно обясним. Попитайте Огнян Стефанов. Сега властта няма как да не бъде подкрепена в действията срещу трактори и други селскостопански машини. Но винаги има едно обаче… Да не се окаже обаче, че главният прокурор няма данни за съпричастност на Трактора и към другите престъпления, за които чуваме от вчера. Тогава със страшна сила ще се върнем на версията за мутренски разправии с активно използване на държавни институции. А това не ни харесва, нали?

Айде, качвам се на самолета за Франкфурт, за да се запозная с новите германски приятели на Волен Сидеров.

ИВАН БЕДРОВ
ivanbedrov.com
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 9847 |14.05.2008 Заради непослушен Николай Василев, можем да го отнесем всички . 6| 5674 |30.01.2008 Косово: независимостта, която трябва да сложи край на всички независимости . 16| 5731 |02.09.2007 Възможна ли е коалиция „Всички срещу Бойко” в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads