Реклама / Ads
6| 6765 |28.09.2017 ПОЛИТИКА

Христо Иванов: Караниколов работи при пълна липса на контрол, но с пълната подкрепа на Борисов

.
Цялата история на скандалите около ”Емко” и ”Дунарит” започна с една офшорка, която беше свързвана с Делян Пеевски. Държавата изкупи нейните вземания, за да има възможност да се намеси в ситуацията.
 
Това коментира в студиото на Нова телевизия Христо Иванов от "Да, България". Вчера министър Караниколов  обяви, че зад "Дунарит" стои офшорка, за която "се говори" че е на Цветан Василев. Според Иванов, министърът на икономиката работи при пълна липса на контрол и прозрачност, за да оказва натиск срещу двете предприятия, произвеждащи военна продукция. Затова Иванов поиска оставката на министъра, който се ползва явно с пълната подкрепа на премиера Борисов.

"Този чиновник започна работата си с отмяна на предвидената приватизация в сектора и после много бързо премина към национализация на частни предприятия. Държавата сега се занимава с координирана експроприация", допълни бившият министър. Той посочи, че има координация между държавата и синдиците на КТБ, за да се превземат предприятията.

Иванов посочи ,че държавата няма работа да изкарва пари от частния сектор, това ще бъде лош сигнал за потенциални инвеститори. Но това явно не интересува правителството и министъра. "Всички тези действия се одобряват и поощряват от премиера. Спират се лицензи, провалят се договори на астни фирми. Вижте какво става в КТБ-повече от три години се влачат и не могат или не искат да съберат парите", допълни Иванов.

"Наличието на държавни компании в икономиката ражда корупция. назначават се партизани в бордове, раздават се неконтрилируемо пари. Вижте какво прави Караниколов в ББР-назначава свои хора с идеята да стане тази държавна банка черна касичка на олигарсите", каза още той.

Според него, отнемането на лиценз на "Емко" става точно когато става голяма сделка за много пари, това говори за преднамерени действия от правителството с определена цел. "Връщаме се към 90-те години на миналия век с последните действия на Караниколов и Борисов", завърши той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6111 |27.09.2017 Проф. Димитър Иванов: Европа е изправена пред огромна икономическа криза . 2| 4118 |27.09.2017 Министър Караниколов ще докладва за ”Емко” и ”Дунарит” в икономическата комисия . 0| 5380 |22.09.2017 Майстори бижутери изработиха Балканска огърлица

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads