Реклама / Ads
13| 6608 |07.01.2021 ПОЛИТИКА

Христо Иванов: Може да се наложи отново да подготвим лодката за Росенец

.
“Може да се наложи отново да подготвим лодката за Росенец”, заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов в предаването “Алтернативата” по ТВ1. Коментарът му е във връзка с жалбата от проектанта на летния сарай на Доган - арх. Калин Тихолов, срещу вписването на плажа на Росенец на кадастралната карта. По думите на Иванов в случая няма да се чака, защото практиката показва, че щом институциите се чакат да си свършат работата, “те почват да вършат работата на Доган”.
 

“Ние показахме, че там има плаж, че има публична държавна собственост. Показахме, че там има път и той води до тази държавна собственост. Там има нещо, което не принадлежи на Доган и на което всеки български гражданин има интерес да може да стъпи, ако иска”, каза Христо Иванов.

 

Той припомни, че акцията на Росенец, когато опита да постави на плажа българския флаг, а гардовете на НСО му попречиха, отприщи недоволството на десетки хиляди българи.

 

“Цялата тази територия, която последователно и Лукойл, и г-н Доган се опитват да обсебят, е, така да се каже, върхът на корупционното завладяване, неговият ярък материален израз. Оздравяването на българските институции минава през това законът да бъде наложен на тази територия. Има закон в тази страна и този факт ще бъде научен и от г-н Доган, и от г-н Тихолов, и от всички останали пиявици, които са свикнали да бъдат над закона”, заяви Христо Иванов.

 

Общинският съветник в Бургас Димитър Найденов разказа, че при посещение на плажа днес е видял, че мястото е затревено, по думите му с райграс. Припомни, че ивицата там се водеше земеделска земя и след жалбата на “Демократична България” бе решено тя да бъде вписана като плаж. Сега обаче това се обжалва с абсурдни мотиви - че това не е плаж, а терен с почва, сякаш нас очите ни лъжат, посочи той.

 

“Битката не е просто за плажа. Това е ахилесовата пета в амбициите на Доган да си осигури частен полуостров, на който да дерибейства”, е мнението на Найденов.

 

На въпрос на водещата за решението на Отровното трио и Мая Манолова да не се присъединят към платформата за честни избори, Христо Иванов каза, че в средата на декември са водени разговори за среща, на която да им бъдат показани функционалностите на платформата.

 

“Аз бях леко изненадан, когато днес видях, че те изкарват алтернативна платформа”, посочи Иванов и призова: “За мен най-важното е да избегнем всеки риск да вкарваме в обвинения и конфронтации общността, която се обедини около протестите. Да приемем техния избор, това е тяхно право”.

 

Ивайло Мирчев от Изпълнителния съвет на “Да, България” отчете, че в кампанията вече са се записали над 6 хил. души - половината от търсените доброволци. “Работим по платформата от март 2020 г. и от месеци призоваваме граждански организации и политически сили да се присъединят за общи действия за гарантиране на честността на вота. Има бърз телефон 108 006, изпратете sms с текст “участвам” и скоро екип от доброволци ще се свърже с Вас”, каза Мирчев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6503 |06.01.2021 Красимир Янков: БСП може да се коалира с ГЕРБ . 1| 5666 |30.11.2020 Милка Христова: СОС пропусна възможността да изработи конкретна и работеща Политика за публичните предприятия . 18| 9475 |24.11.2020 Иво Христов: Диктатурата се гласи да отсрочи дори редовните избори . 4| 4710 |19.11.2020 БСП: Споделеното пътуване не може да бъде по-тежко наказвано от блудството, изнасилването, трафика на хора и задържането на заложник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads