Реклама / Ads
19| 6566 |30.04.2011 ПОЛИТИКА

Р. Христов: Истински седесар съм

.
Румен Христов
Президентът трябва да бъде човек с опит, влизал в битки, губил битки. Българският избирател ще реши кой ще бъде президентът.
 

Аз работя много активно от година и половина, истински седесар съм, участвах в два избора на партията, каза Румен Христов, кандидат-президент на СДС в предаването Седмицата по Дарик.

Различни са профилите на лидер на партията и на кандидат-президент. Президентът трябва да бъде човек с опит, влизал в битки, губил битки. Българският избирател ще реши кой ще бъде президентът. Гласуването беше тайно и не може да има уреждане или извиване на ръце, поясни Хрисов.

Не съм свързан с никоя друга партия, Доган не съм го виждал от 12 години. С Хр. Бисеров не съм близък, но не съм получавал назначения от него, поясни обвиненията срещу него Христов.

По думите му трябва да има смяна на караула пред президентството. Хората ще предпочетат промяната, прогнозира той.
Декларацията на РЗС също беше коментирана в студиото и Христов обяви, че няма да иска никаква подкрепа от други политически сили, а ще разчита на подкрепата на гражданите. 5 месеца има до изборите, достатъчно време е да станеш разпознаваем.

СДС не е в управлението на страната, ние ще подкрепим разуминте предложения на правителството, в областта на икономиката, например, ние сме категорично в опозиция. Предварителните избори са най-демократичния начин да се излъчи кандидатът за президентския пост, поясни Христов. Сега можем да се обедимим в дясното пространство, да имаме единен кандидат.

Президентът има много правомощия, той не е само представетелна фигура. Конституцията е сравнително балансирана по отношение на отделните власти. Президентът не бива да влиза в борба с правителството на страната, това не е редно. Той трябва да бъде обединител на нацията, трябва да активизира външната си политика (това не се случи през мандата на Първанов). Срещите му с държавните глави тук или в чужбина, трябва да се активират.

Ще отзова посланиците с досиета, ако стана президент. Недопускане на нови назначения на такива хора – това трябва да се постигне. Вицепрезидентът също ще се определи от коалицията.


Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 156| 9255 |29.04.2011 Ив. Костов: Аз съм боен кон, но Малинов може да размаже Борисов на тенис . 17| 13886 |28.04.2011 Тони Филипов, д-р: ПП „Четвърти километър” е обречена на успех . 69| 9283 |28.04.2011 М. Димитров: Щеше ли Надя 5 месеца да обикаля села и паланки?! . 92| 17898 |27.04.2011 Мадам „ЙЕС, СЪР” е „НЕ” за сънародниците си!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads