Реклама / Ads
0| 6636 |19.07.2015 ПОЛИТИКА

Янаки Стоилов: БСП трябва да засили позициите си на тези избори

.
Янаки Стоилов
„Местните избори през октомври са важни не само заради броя на общините, които ние искаме да спечелим, а и защото трябва да засилим позициите на БСП”. Това каза зам.-председателят на НС на БСП и председател на движението на левите социалисти в БСП Янаки Стоилов по време на конференцията на лявото крило.
 

Той добави, че БСП е представила убедителна платформа „За хората и общините” и партията е изправена пред решителен избор. „Тук трябва да направим следващата голяма крачка - от политика за инвестиции , общините трябва да преминат към собствена икономическа дейност”, заяви социалистът. Той даде пример с това, че малките общини разполагат с общински пасища и земи и могат да направят общинска фирма  и с произведените от нея продукти да могат да снабдяват на най-ниски цени общинските училища и детски градини. „Ние трябва да превърнем общините освен в социален и в икономически фактор и секторът, в който влизат най-много пари, да може да се ползва от тях”, категоричен бе Стоилов.

 

„Ние трябва да се опрем на основните организации в партията и в този смисъл БСП има нужда от понататъшно демократизиране, защото огромната база от членове и симпатизанти трябва да придобие отново голямото си значение”, каза още народният представител.  По думите му в страната има тенденция на феодализация на общини и други административни структури и социалистите не трябва да пропускат, че тази опасности засягат и самата партия. „Този, който е изпаднал в зависимост, може да я преодолее или чрез натиска на първичните структури или чрез центъра на партията”, заяви Стоилов.

 

ЕС не е привлекателен вече за голяма част от своите граждани.  „Макар, че ЕС все още е привлекателен за емигранти и бежанци, които идват от Близкия изток,  той не е привлекателен вече за голяма част от своите граждани”, заяви още Янаки Стоилов по време на конференцията.  Той бе категоричен, че промяната няма да се реализира чрез създаване на общоевропейско правителство, още по-централизирано от сегашния европейски съвет, а ще бъде създадена чрез повече регулации и по-голяма роля на държавите. По думите му само такъв ЕС, който работи за гражданите и реалната икономика, може да реши проблемите на държавите-членки.”Ние сме първите, които повдигаме въпроса за изработване на български позиции за ЕС и НАТО. Тази стъпка трябва да се превърне в национална българска позиция. Дискусията за тези позиции трябва да се пренесе в цялата партия и тя да предложи национално решение”, категоричен бе социалистът.

 

                Янаки Стоилов обясни, че редица медии на национално ниво и финансови кръгове и институции на европейско ниво искат да потиснат лявото говорене и се опитват да подменят истината. „Ако ние, ляво мислещите, не спрем това, идва ред на десния екстремизъм, който виждаме и по пътя на насилието във  външнополитически план и опасността хората да бъдат подчинени на една и съща политика, която няма нищо общо с техните интереси и нужди”, категоричен бе той .

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7625 |17.07.2015 Георгиевски: Бях приятел с Костов, не ни трябваха служби . 0| 5540 |16.07.2015 Трябва ли да пасуваме докато ЕС се опитва да спаси Гърция . 0| 6079 |14.07.2015 Стоилов: Банките са твърде важни, за да бъдат оставени само на банкерите и финансистите . 0| 5492 |08.07.2015 Янаки Стоилов за Гърция: Сметките трябва да се плащат, но според възможностите на хората

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads