Реклама / Ads
41| 7483 |20.07.2014 ПОЛИТИКА

Янаки Стоилов: Никога повече с ДПС

.
Мнозина, включително хора от ръководството на БСП, днес заявяват, че повече с ДПС не можем да бъдем партньори. Актуалният проблем е, че ДПС се превърна в символ на корпоративния политическия модел.Това заяви депутатът от Коалиция за България и кандидат за председател на БСП Янаки Стоилов на конференция на лявото обединение в партията.
 

 

"Коалиция за България изпълни своето предназначение. Бъдещият съюз начело с БСП, чрез наименованието и практическата си дейност да привлече разочаровани бивши членове и избиратели, както и други смятащи се за непредставени хора с леви убеждения. Партията не е затворена дори за хора, които неотдавна я напуснаха, но това е нещо различно от претенцията им да получат индулгенция, за да станат партньори с нас в този момент. Времето и обстоятелствата за български ПАСОК са отминали, сега необходими радикални леви действия", каза той.

 

Янаки Стоилов заяви, че все повече се налага мнението, че към коалиция следва да пристъпват само с конкретно и публично оповестено споразумение.

 

За предсрочните избори той каза, че са важен момент, от който зависи дали БСП ще продължи да бъде първостепенна политическа сила. По думите му столетницата е достигнала до етап, в който, подобно на ситуацията през 1989 г., трябва да премине през дълбока промяна, която да осигури на партията историческа перспектива.

 

В доклад Янаки Стоилов заяви, че в началото на мандата на сегашното правителство са предприети редица социални и стабилизационни мерки, но не е постигнато напълно радикалната промяна, която е била обявена в началото на 2013 г. "Обещахме да върнем България на хората, а тя отново се казва в плен на корпоративната власт. Конструкцията на правителството не даде израз на политиката на мандатоносителя", заяви той и подчерта, че правителството не е разполагало с вътрешен механизъм, който да насочва, обединява и коригира управленската политика".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 53| 6782 |30.05.2014 Станишев: Никога не съм казвал, че ще ставам евродепутат . 9| 7022 |12.04.2014 Стоилов: Евроизборите са важно средство за решаване на националните задачи . 13| 6567 |08.03.2014 Р. Янакиева: Ще дойде момент пак да съм член на БСП . 49| 11264 |27.02.2012 Въпреки БКП/БСП, социализъм никога не е съществувал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads