Реклама / Ads
13| 6583 |08.03.2014 ПОЛИТИКА

Р. Янакиева: Ще дойде момент пак да съм член на БСП

.
Росица Янакиева
Вчерашното решение на ръководството на БСП, за мен, не е решение на партията, заяви по НТВ кметът на Перник Росица Янакиева за прекратяване на членството й в БСП заедно с Георги Първанов, Румен Петков, Евгений Желев, Росица Янакиева, Ивета Станкова-Пенкова и членове на инициативния комитет на АБВ като Емил Константинов, Владимир Калчев, Бойка Арабаджиева и Людмил Веселинов.
 

Ръководствата се сменят, аз никога няма да променя убежденията си. Надявам се, че ще имам момент, в който отново ще бъда част от БСП, смята Янакиева.
Големият проблем, за който говорим, и който е част от нашите претенции към ръководствата е липсата на комуникация. С нито един от хората, които вчера бяха изключени, не е воден никакъв разговор, в това число и с мен. Така че на този етап само констатирам фактите, не правя задълбочен анализ на това какво е водило тези хора при вземането на решението, друг е въпросът дали уставната норма е покрита, каза тя.

Аз съм убедена в едно, че България има нужда от една реформа, която да постави нещата на място, която да даде точни отговори на въпросите, които се задават. Едва ли една такава реформа в държавата, един консенсус по национално значими теми, може да се постигне, ако не се реформира лявото пространство, добави Янакиева.

Това, което правим е опит наистина да реформираме лявото пространство. И понеже ние не успяхме, поради липса на чуваемост вътре, защото тези теми са повдигани многократно и то на форуми, които са уставни по нормата на БСП, когато липсва чуваемост вероятно човек трябва да пристъпи към по-кардинални, към по-радикални действия. Болката за мен не е това, че са изключили мен, че са изключили Първанов, че са изключили другите колеги, които са били малко по-инакомислещи, болката за мен е в това, че в ръководството на БСП липсва чуваемост, заключи Росица Янакиева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 7188 |04.07.2013 Хелмут Шмидт: На ваше място не бих влязъл в Еврозоната в момента . 55| 8146 |16.03.2013 Дойде едно рекламно правителство! . 23| 6212 |14.10.2012 Доган фен на биоземеделието, чака да узрее моментът за изявления . 71| 8885 |14.05.2012 Първанов обръща мача в последния момент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads