Реклама / Ads
63| 7422 |28.11.2012 ПОЛИТИКА

Яне Янев: Даниел Вълчев е болонката на Станишев

.
Щом Кунева толкова говори за ВСС, за избора на главен прокурор, значи тя се страхува да не бъде стигната от ръката на закона.
 

Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия лидерът на РЗС Яне Янев.

Той потвърди, че има данни за корупция срещу Меглена Кунева и Даниел Вълчев, но според него темата изисква часове за коментиране и още било рано за огласяването им.

Лидерът на РЗС нарече Даниел Вълчев "болонката на Станишев" по повод думите му отпреди дни, че Янев е "пуделът на Бойко Борисов". Според Янев хора като Меглена Кунева и Даниел Вълчев са “жалки и аз разбирам тяхното притеснение, защото те цял живот са храненици на старата система – на БКП и ДС. Срещу Вълчев има доклад за афери за източване на пари. В прокуратурата има внесени необходимите документи.”

"За да може Кунева да говори толкова много за главния прокурор и за ВСС, значи тя се притеснява от разследване срещу нея. Убеден съм, че тя и Сергей Станишев правят задкулисни договорки. Убеден съм, че рано или късно в България ще има истинско правосъдие и някои сега, когато се създаде конкуренция при избора на главен прокурор, са недоволни, защото искат да си назначат техни хора", заяви Янев.

Яне Янев обяви, че РЗС ще изчака окончателната позиция на Синята коалиция за номинацията на конституционен съдия и след това ще покаже, че има необходимия кадрови потенциал. Той не потвърди, че кандидатът им за поста ще бъде Атанас Семов, както и дали е сигурно, че формацията ще номинира кандидат. Каза само, че се водят разговори с университетски преподаватели. Лидерът на РЗС заяви, че партията му подкрепя ГЕРБ заради сходните им политически идеи.

Според Яне Янев темата с радикалния ислям е преекспонирана от хора, които никога не са попадали сред подобни хора. Службите трябва да си свършат работата и трябва да се работи повече върху превенцията, защото нещо като изтече по медиите, значи е станало вече късно, коментира Янев. Най-големият проблем в Кърджалийска област според него е, че се опитва да се въведе единомислие. "Притеснителни тенденции има, но където службите работят, не трябва да се месят политиците."

Още името ни не е окончателно, „За ред, законност и справедливост с Марешки” е само предложение. До 10 дни ще обявим официалното наименование на коалицията ни с политическата формация на Веселин Марешки. Партиите, които ще влезнат в парламента на предстоящите избори, са не повече от шест. РЗС ще спечели в повече от 10 многомандатни избирателни района, е прогнозата на Янев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8393 |28.09.2012 Робърт Търнър на среща с Яне Янев: В Русия управляват нов тип фашисти! . 78| 7486 |08.05.2012 Я.Янев: Кунева прави картел на измамата . 91| 11277 |09.04.2012 И Даниел Митов подаде оставка от ръководството на ДСБ . 68| 7266 |12.02.2012 Янев: Комисията "Анти-Цветанов" е прехвърляне на топката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads