Реклама / Ads
19| 8884 |05.01.2014 ПОЛИТИКА

Яне Янев: Мога да кажа на кого е държавата

.
Яне Янев
Народът обаче не ми даде мандат да говоря. Аз съм в тежка контра с олигарсите. България продължава да е едно от най-корумпираните места. Мафията трябва да се громи, а не да се гали с перце, препоръча лидерът на РЗС.
 

В България наблюдаваме крайна деградация на българския парламентаризъм, а Волен Сидеров превърна антикорупционната комисия, която оглавява, в пародия, заяви по БТВ Яне Янев. Той посочи, че когато той бил начело на тази комисия, имало преписки, превърнати в дела. А България продължавала да е една от най-корумпираните места. Председателят все пак трябва да е малко компетентен човек, а ако не знае, трябва да има добри консултанти. Трябва и да посочи произход на средствата си, ако НАП поиска проверка, другото е махленска сказка за заблуда на публиката, смята Янев по повод обяснението, че богати приятели платили на Сидеров воаяжите в чужбина.

Аз по принцип съм в тежка контра с олигарсите, заяви Янев и констатира, че България става все по-олигархична държава, в която не повече от 20 души олигарси контролирали 90 % от националния капитал. Липсва ми парламентарната трибуна, за да назова имената, каза той и обясни това с делата, които водели срещу него. 

Българският народ не даде възможност на Яне Янев този мандат да говори, затова и аз мълча, обясни той. Много неща мога да кажа - на кого е държавата, как се управлява, демократична ли е и какво се случва зад кулисите. Ако говорим за свобода на словото, България е Абсурдистан на тази тема. Демокрацията така е девалвирала, че всичко се купува - депутати, министри, областни управители. Има депутати във всички паламентарни групи, за които е платено, за да да на съответно място в листата. Цената варира между 200 и 500 000 лв. Двамата от ГЕРБ, които излязоха, според мен са платени. Съвестта им се контролира само от финикийски елементи, констатира Янев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 6519 |07.11.2013 Р. Овчаров: Няма да кажа лоша дума за който и да е политик . 63| 7453 |28.11.2012 Яне Янев: Даниел Вълчев е болонката на Станишев . 0| 8404 |28.09.2012 Робърт Търнър на среща с Яне Янев: В Русия управляват нов тип фашисти! . 116| 11351 |18.05.2012 Н.Нейнски: С тези, които сега ръководят СДС, не мога да работя

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads