Реклама / Ads
68| 7265 |12.02.2012 ПОЛИТИКА

Янев: Комисията "Анти-Цветанов" е прехвърляне на топката

.
Яне Янев
ГЕРБ е първото българско правителство, което отиде на мястото на трагедията в село Бисер и свърши някаква работа. Ако се разследва сектора за бедствия и аварии ще лъснат големи нарушения и огромно отклоняване на средства през последните 8 години от ДПС. Няма никаква прозрачност по какъв начин се избират хората, които биват помилвани. Това каза лидерът на РЗС Яне Янев в предаването „На четири очи”.
 

 

Той е на мнение, че първо трябва да се види каква е истинската причина за трагедиите през последните години. „Искам да попитам какво се е случвало през изминалите 8 години в този сектор, който се управляваше от ДПС, защото хората помнят само едни фургони внесени от турска фирма. Това обаче е първото българско правителство, което отива на място и върши работа – раздава храна, помощи и пари на ръка”, заяви Янев по повод трагедията в село Бисер.

 

Според лидерът на РЗС от  ГЕРБ правилно са премахнали Министерството на  бедствията и авариите, защото по времето на Емел Етен са се изразходвали много средства. „Ако се разследва този сектор ще излязат огромни нарушения и отклоняване на големи ресурси”, каза Янев.

 

„Това, което прави опозицията с комисията „Анти-Цветанов” е една мимикрия и се опитва да прехвърли своите дела на сегашните управляващи. РЗС няма да подкрепи такава комисия, защото вицепремиерът  показа как трябва да се държи един ръководител при бедствия и аварии – там при хората, а не на прически”, каза още Янев.

 

На въпрос на водещата лидерът на РЗС отговори, че делото, което води срещу МВР шефът е за клевета и е стигнало до съответна инстанция, но в момента това не е важно.

 

Попитан защо партията му не получава субсидия, той отвърна, че не е съдия или главен прокурор и те трябва да установят защо субсидията, която се полага на РЗС не идва в партията, поясни още Яне Янев.

 

„Законът „Коларов” е необходим, защото хората се питат как така за тях има закони, а за гражданите с огромни палати - няма. Този закон ще даде възможност на държавата да има механизъм и комисията да направи бързо оценка на това имущество, плащани ли са данъци и може ли да си докаже доходите, чрез който поддържа висок стандарт едно лице. Да, наистина е притеснителен за тези, които се страхуват, че са крали”, обясни още Янев.

 

Попитан за помилванията председателят на РЗС отговори, че целта на Парламентарната анкетна комисията, за която той настоява да бъде изготвена, е да има абсолютна прозрачност кои са имената и с какви мотиви се помилват.  „Георги Първанов не е имал право по Конституция да делегира  своите права на вицепрезидента Ангел Марин за помилване. Не стига, че той в края на мандата си се беше превърнал в партиен секретар и обикаляше от студио в студио, ами се прави и на политически Нострадамус.  Помилвани са висши корумпирани чиновници и митничари, наркотрафиканти, изнасилвачи и обирджии. Има такива десетки случаи. Аз не отричам, че помилването е висша държавна милост”, заяви той. 

 

Според него за 2011 година са опростени около 500 хил. лева от държавни вземания.  „Президентът не подлежи на парламентарен контрол и ние няма да превръщаме комисията в трибунал, а ще изготвя доклади и ще дава препоръки какво трябва да се промени” заяви още депутатът.

 

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 151| 6748 |12.02.2012 Първанов: Ще водя битка срещу Борисов . 63| 7200 |11.02.2012 Станишев: АСТА е мъртва! . 141| 17814 |10.02.2012 Стягат нова тройна коалиция с премиер Меглена Кунева . 34| 7799 |10.02.2012 Слави Бинев тръгва ГОРД-о

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads