Реклама / Ads
8| 9534 |30.07.2019 ПОЛИТИКА

Илиян Василев: Който иска политкоректност да ходи по конгреси

.
Илиян Василев
Улицата не носи костюми, не носи политкоректни форми и изказвания. Тя е такава, какъвто и животът - шарен, пъстър, всякакъв. Който иска политкоректност, често в най-перверзния и вид, да ходи по конгреси, да слуша изчистени изказания по сутрешни блокове.
 

Не съм съгласен с всичко, което се каза. Включително с "бесилото", но извинете това е казано от поет, човек без власт, като метафора на отчаянието и отрицанието.
Има хора, които се тревожат ако нещо става без тях, без да могат да го осмислят и евентуално да могат да му влияят. Така съизмерват и себедоказват собственото си неучастие в "народната работа".


Е, случи се. В София имаше голям протест, в центъра на лятото - запълни Ларгото. Както през 2013 година.


Никак не ме страх от "екстремизма" на ораторите, защото говореха пред събудил се народ. И никой от тях няма власт.


Страхувам се от екстремисти с власт, тези с костюмите, тези с "правилното" говорене, които насилват истината, разума, морала и които намират за "естествена" среда корупцията. Страхувам се от екстремизмът с власт, на такива като Гешев, който сутринта заплашва а след обяд вече арестува.


Виждам само два начина за реакция - включваш се в следващия протест и споделяш твоята гледна точка - точно както направиха вчера имаше фокусирани върху централната тема - избора на главен прокурор. Но нали Гешев каза априори че сме терористи и екстремисти.


На изместване на фокуса и съдържанието на протеста върху крайности може да се погледне и като способ за дискредитацията му. Не търсете кусури, търсете начин.
Решително съм против да се всяват съмнения, да се "дисциплинира" говоренето, да се отделят протестиращите на наши и ваши, добри и лоши. Винаги ще има и трябва да има изказвания, които стърчат, за да отделим и оценим нормалността.


Ясно Харизанов не върши работа, трябва да намери някой "по-десен".
Нима на протестите на СДС през 90-те години да нямаше крайни изказвания. И БСП се възползва от тях - помните картата с черепите. Отрицанието на една загнила и окопала се в насилие власт не може да мине без "крайност", с "моля", "ако обичате".

 

Защото в пленена демокрация като българската и нормалните реакции звучат екстремно на фона на тоталния застой и примирение.


Така че не БОЕЦ ви е проблема.

 

Илиян Василев, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6271 |05.07.2019 Илияна Йотова: Скоро няма да бъдем приети в Шенген . 11| 10829 |02.06.2019 Илиян Василев: Чалга политиката не е от днес, от десет години е . 11| 10935 |29.05.2019 Илиан Василев: В момента корабът се носи без кормчия, страшно е . 4| 7001 |14.11.2018 Илиян Василев: Майките ще обърнат статуквото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads