Реклама / Ads
0| 5034 |19.09.2017 ПОЛИТИКА

Илияна Йотова: Докладът за националната сигурност остана анонимен

.
Илияна Йотова
Докладът за националната сигурност остана анонимен. Текстът за Русия буквално е взет и преписан. Лошото е, че вътре не видях много важни теми за националната сигурност. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова.
 
Мога да дам пример. Преди малко образователният министър каза, че 200 000 деца не са в училище. Това ако не е заплаха за националната сигурност, не знам, а в този доклад няма дума по тази тема, добави Йотова пред bTV.

Тя коментира и позициите около покупката на нов изтребител: Преди малко чух една откровенна атака срещу президента, но тя нямаше никаква обосновка. Не разбрах защо г-н Антон Тодоров беше в това студио. Той веднъж каза, че президентът е лобирал, после, че не е лобирал. Трябва да оставим нещата на комисията и парламентът да реши. Единствената грешка на служебното правителство беше, че спазваше всички правила, които бяха зададени от парламент - доминиран от ГЕРБ. Още през 2016 година е взето решение. Не искам да влизам в дълбочина, защото не съм запозната много добре с темата. Президентството не води война с институциите. Аз работя много добре с някои от министрите. Бойко Борисов също твърди, че работи добре с Румен Радев, но атаката от ПГ на ГЕРБ към президента показва нещо друго, посочи Йотова.

Не съм оптимист за Закона за образованието в Украйна. Там се отнемат правата на българското малцинство. Трябва да изготвим единна и ясна държавническа позиция, която да бъде изложена пред Киев. Хората там продължават да се наричат българи и са по-българи от някои от нас, смята вицепрезидентът.

Тя коментира и изказването на Юнкер. Истинският успех за България относно Шенген ще е, когато Холандия и Германия кажат своето "да", а не, когато Жан-Клод Юнкер говори по тази тема. Според мен условията за прием в Шенген ще бъдат затегнати. Мисля, че отношението на Германия към приемането на България и Румъния ще се смекчи след предстоящите избори там, прогнозира Йотова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4352 |16.09.2017 Станишев: Не разглеждам Русия като сериозна заплаха за сигурността ни . 3| 4946 |12.09.2017 „Експерти” по сигурност си направиха пиар на гърба на отвлечения Адриан . 4| 4229 |12.09.2017 Теменужка Петкова: Докладът на БАН ще реши бъдещето на АЕЦ ”Белене”
Реклама / Ads