Реклама / Ads
18| 5838 |14.10.2014 ПОЛИТИКА

Имамов недоумява: Въпреки близостта с ГЕРБ, оставаме извън управлението

.
Алиосман Имамов, Рушен Риза и Йордан Цонев Източник: Булфото
Днешният разговор беше с предизвестен край и няма формата на консултации и преговори. Това уточнение направи в началото Алиосман Имамов по време на брифинга на ГЕРБ и ДПС.
 
Основната цел на тези разговори е, че двете политически формации се информираха взаимно, посочи Имамов. Нашите разговори наистина са продукт на една нова коалиционна култура, каза Имамов и отбеляза, че те лежат  "на принципите на добрите отношения на политическите субекти".

Наистина прави силно впечатление сходството между нашите програми. Имамов попита обаче: "Защо при тази идеологическа и програмна сближеност ДПС остава извън политическите сили, които биха могли да участват в управлението?".

Нашите опасения остават в сила, коментира той. "Вчера председателят на ДПС в своето изявление представи основните базови принците, въз основа, на които се изграждат нашите позиции за бъдещето правителство", обясни той.

По думите му големият проблем е, че има неполитически аргументи в отношението с ДПС и това ни притеснява. Мога да ви дам много примери, че се стига до там да се засилят трайните, екстремни отношение в българското общество, от което България няма да спечели, заяви Имамов. В момента сме свидетели на протести срещу ДПС там, където има аномалии в изборите. Ние задаваме въпроса има ли други подобни аномалии, посочи Имамов и коментира, че това е поведение подобно на ксенофобия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 7601 |30.03.2012 БСП не е алтернатива на ГЕРБ, въпреки гафовете на Борисов . 49| 11264 |27.02.2012 Въпреки БКП/БСП, социализъм никога не е съществувал . 14| 5898 |13.11.2008 IHT: В България се надигат гласове срещу корупцията, въпреки опасностите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads