Реклама / Ads
0| 5614 |23.05.2016 ПОЛИТИКА

Йотова: Кандидатурата за президент на Калфин е трудна за БСП

.
Илияна Йотова
Илияна Йотова смята, че кандидатурата за президент на Ивайло Калфин е много трудна фигура за БСП. „Горчивината трудно се преглъща. Да не забравяме, че АБВ се отдели от БСП в много труден момент за левицата”, припомни тя.
 
Тя посочи, че целта на БСП е да търси консенсусната фигура, която ще бъде добре приета от българските граждани, ще олицетворява българската държава и хората. „Търсим фигура, различна от всичко онова, което беше Плевнелиев”, категорична бе социалистката пред bTV.

„Мисля, че след първоначалните емоции, след думичките енергия и промяна, в БСП започна да действа друга думичка – обединение”,заяви евродепутатът от БСП/ПЕС и член на ИБ.

Тя обясни, че в новото Изпълнително бюро има различни поколения. „Млади хора, с чиято помощ ще отворим сериозен фронт за работа с българите в чужбина”, коментира Йотова и бе категорична, че освен  подмладяване, има и много приемственост. „В Бюрото има представители на всички възрасти – хора, доказали се личности както в левицата, така и в България”, обясни тя. Според нея БСП няма никакво време да се връща назад,  да търси виновници и отговорности. „Достатъчно време загубихме да се вглеждаме в себе си, да говорим със себе си. Сега е време да говорим с българските граждани”, каза още тя.

Илияна Йотова подчерта, че БСП започва големия разговор в ляво, но не само с политическите формации в лявото. „Преди всичко за нас са важни структурите на гражданското общество. Всички тези хора, които в момента търпят това управление и искат промяна. За нас хората са по-важни от политическите формули и политическите коалиции”, категорична бе Йотова.

Тя обясни, че на БСП предстоят срещи с формации, с които левицата прецени, че има смисъл да се води диалог. „Ако някой смята, че за тези президентски избори ще използва БСП само като донорска партия, за няколкостотин хиляди гласа, с предварително посочена кандидатура, около която да се обединим, то той страда от доста илюзии”, заяви тя.

За управляващите Илияна Йотова заяви, че скоро ще дойде времето, в което Бойко Борисов ще бъде благодарен на председателя на БСП Корнелия Нинова за това, че тя иска предсрочни избори, защото и той дълбоко в себе си иска същото. Йотова обаче бе категорична, че ГЕРБ е политически опонент на левицата. „Ако искахме да управляваме с тях, можехме да го направим още преди две години”, подчерта тя. Йотова каза още, че вече трудно може да се разбере кой кой е в управляващата коалиция.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6764 |14.09.2015 Кръстовден- въздвижение на Светия Кръст Господен . 0| 6634 |09.04.2014 Православна България чества светия мъченик Евпсихий . 1| 6335 |13.09.2010 Днес е денят на Светия кръст
Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads