Реклама / Ads
1| 3316 |20.04.2021 НОВИНИ

Ирена Анастасова, БСП: Деленето на протестни и непротестни партии е изкуствено. Част от протестиращите партии са били част от статуквото на ГЕРБ

.
Ирена Анастасова
”От консултации, от разговори и диалог винаги има смисъл в политиката. Президентът Радев по Конституция е задължен да проведе тези разговори и той добросъвестно го прави. Дали ще има смисъл от тях, това много повече зависи от политическите партии, отколкото от президента.
 

Това каза по повод на проведените от президента консултации с парламентарно представените партии за съставяне на правителство заместник-председателят на БСП и секретар на Парламентарната група на „БСП за България“ Ирена Анастасова в "Денят започва" по БНТ.

 

По нейните думи от заявленията, които са направили представителите на партиите, излизайки от консултациите, партиите не са се придвижили нанякъде с вчерашна дата.

 

"Почти всички препотвърдиха позициите си, без "Има такъв народ", чиито позиции продължават да бъдат до някаква степен тайна".

 

Анастасова призова хората да се вгледат и да си извадят поуки: "Много добре трябва всеки български гражданин да помисли и да си направи изводите. Дали "Има такъв народ" е партия на протеста - могат да кажат всички тези, които бяха на протестите. Ние от БСП сме сред тези, които бяхме на протестите и подкрепихме протестите, не само на улицата, а и в парламента - внесохме като законопроекти голяма част от исканията на протестиращите".

 

Според Анастасова деленето на протестни и непротестни партии е изкуствени привнесено в политически живот с цел БСП да бъде натикана към партиите на статуквото.

 

"11 години управлява ГЕРБ в една или друга конфигурация. Част от протестиращите партии са били и част от това статукво. За разлика от БСП, която през 10 от тези 11 години по никакъв начин не е била част от управлението", подчерта тя.

 

На въпрос дали с БСП са водени разговори за подкрепа за правителство, Анастасова отговори отрицателно. Тя изрази мнение, че парламентът е мястото, където трябва да се говори и да се уточняват позиции. Тя уточни, когато казваш, че не искаш подкрепата на никого, визирайки "Има такъв народ", ти казваш, че няма да създадеш правителство, защото без подкрепа, няма как да се създаде правителство. 

 

"Когато даваме подкрепата за един кабинет, ние трябва да знаем основните политики, които той ще провежда. Това няма как да се случи без разговор", заяви Ирена Анастасова.

 

"В този парламент ще продължим да сме партията, която отстоява принципите си и действа последователно", категорична бе депутатът от левицата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3782 |17.04.2021 Ирена Анастасова: Ще подкрепим всяко анти-ГЕРБ правителство . 9| 3250 |20.01.2021 Ирена Анастасова, БСП: Сегашният модел на управление е изчерпан и вреден . 10| 4030 |08.12.2020 Ирена Анастасова: Образованието е поверено на учителите, в министерството нямат реален поглед . 1| 4331 |25.11.2020 Ирена Анастасова: Образованието е на самотек в пандемията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads