Реклама / Ads
21| 6856 |15.10.2017 ПОЛИТИКА

Иван Костов: България е страна, която не уважава собствеността, затова в Брюксел не ни вярват

.
Не знаем какво точно става зад кадър в този конфликт между институциите, виждаме само външната страна. Съдим за позициите им от медийните изяви на Борисов и Радев.
 
Това каза пред Нова телевизия Иван Костов. Той изрази и притеснение от случващото се в страната в последните месеци, преди да поемем европейското председателство.

"Ние сме страна, която явно не уважава частната собственост. Какво друго означава този конфликт с "Емко" и Дунарит. Как може държавата да се намесва така, да се говори за национализация. Ето това внушава недоверие към България сред нейните европейски партньори. това обяснява и защо не сме приети досега в Шенген, нито в Еврозоната", допълни бившия премиер.  

Костов не отхвърли възможността страната ни да се дестабилизира от Русия, защото това са нейните регионални интереси. "Путин воюва срещу Европа и в негов интерес е да предизвика разпадане на Европейския съюз, така че това са основателни негови действия-фалшивите новини, внушенията за разпад на ЕС",допълни той.

Според него, в държавните институции отиват хора ,които не са успели в частния бизнес. Обратно, в частните фирми се струпва интелектуалния капитал на България. Точно заради това се стига до роднински назначения и израза "всички сме братовчеди" добива тъжен смисъл.

"Това го има навсякъде. вижте например кои са съветниците на президента-негови колеги, познати. Това говори за вид безизходица и липса на политическа култура", анализира Костов. Той съобщи, че има 28 братовчеда, но докато е бил премиер не е провел с никого от тях дори един разговор.

"Когато срещу мен започна кампания, когато ме обявиха за най-богатия човек в България и ме оплюваха, най-близките ми претърпяха сериозни удари. Не съм го казвал, но майка ми и баща ми си отидоха заради това", призна бившият премиер.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4211 |12.10.2017 България е на дъното по медийна грамотност . 1| 4931 |11.10.2017 Станишев организира дискусия „Заедно в сигурността, ролята на България в общата европейска отбрана“ . 1| 7490 |11.10.2017 Журналист пред Фрог: Властта да знае, че има граница, която не трябва да прескача

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads