Реклама / Ads
150| 9303 |15.03.2011 ПОЛИТИКА

Иван Костов: ГЕРБ пое по пътя на изборната загуба

.
Иван Костов
Премиерът не може да казва "Съжалявам"; има подозрение, че част от парите, коита даваме, за да пълним резервоарите си с бензин, отиват за предизборна кампания на ГЕРБ; държавата трябва да влезе в регулаторната си функция, поиска съпредседателят на синята коалиция.
 

Причината да се вдигат цените в много сектори е монополизирането им, а това е влошено функциониране на пазарната икономика, обяви по НТВ лидерът на ДСБ Иван Костов. Става дума за инфлация и стагнация едновременно. Стагнацията не позволява увеличение на доходите на хората, това води до срив на жизненото равнище, а той е по-голям, отколкото го измерват.

Има два-три монополиста, но Комисията за защита на потребителите и за защита на конкуренцията трябва да ги установи, каза Костов. Към тези органи се прибавя още и ДКЕВР. Те са задължени да защитават потребителите, а има отказ да изпълняват основната си функция, затова трябва да се смени съставът им. Държавата да влезе в регулаторните си функции, поиска той и каза, че ако това стане, бензинът може да падне да 2,20 лв.

Да се отвори пространството за конкуренция чрез внос, настоя Костов и добави, че не може у нас цитрусовите плодове да са по-скъпи отколкото в Берлин. Защо захарта има двойно по-висока цена от нормалната, попита той. Предишните правителства кое по-добре, кое по-зле са защитавали основната си задача - да контролират конкуренцията и цените. Регулаторните органи трябва да го правят сега, посочи Костов. Лекарства не достигат, защото има монополизация и в този сектор, посочи той.

Ако управляващите имат воля, могат веднага да приведат в действие механизмите. Премиерът не може да казва "Съжалявам" и да обяснява, че Кадафи му е виновен. Сега единственото, с което може да се похвалят е решението да не се вдигат заплатите, добави лидерът на ДСБ.

Загубите в Япония ще повлияят неминуемо върху световната икономика, взривът ще бъде ужасяващ, но тази нация е единствената, способна да издържи на такова изпитание.

Вицепремиерът Цветанов продължава да произвежда скандали, отчете Костов. Следващият вот на недоверие няма да може да бъде прикрит в вот на доверие. Следващият вот ще бъде срещу Цветан Цветанов, прогнозира лидерът на ДБС и добави, че ГЕРБ е поел пътя на загуба на президентските избори. В момента се договаряме със СДС за обща президентска кандидатура, търсим подходящ кандидат. Борисов вече не се ползва с подкрепата на преобладаващата част от хората, каза Костов и напомни, че лично той няма да се кандидатира сам за президент, т.е. не би било изключено да го кандидатират.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 127| 6772 |14.03.2011 Костов: ГЕРБ обслужва монополите . 142| 8758 |06.03.2011 Ив. Костов: Непрекъсната омраза блика отвсякъде . 210| 11373 |23.02.2011 Ив. Костов: Има срамен мир между ГЕРБ и престъпните групировки . 235| 10169 |10.02.2011 Ив. Костов: Камбаната вече бие за ГЕРБ!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads