Реклама / Ads
108| 7747 |22.11.2012 ПОЛИТИКА

Иван Костов: ГЕРБ прехвърли негативите в нашия двор

.
Иван Костов
Бойко Борисов успя да прехвърли цялата негативна енергия на обществото в двора на сините. Този двор беше отворен, но сега всички говорят с негативни чувства за това какво става в СДС, а това освобождава от отговорност ГЕРБ.
 
Това е позорна ситуация, заяви лидерът на ДСБ Иван Костов в студиото на bTV. Положението той описа като опит да се разреши тежък проблем на ГЕРБ с помощта на СДС. Надявам се, че Петър Стоянов няма да се хване в този капан, защото така скандалът, започнал с номинирането на Венета Марковска, ще гръмне окончателно в редиците на СДС.

Нашата принципна позиция е, че начинът, по който ГЕРБ се опитва да замаже гафа с Венета Марковска, не може да се разреши с тази процедура. Ще бъде избран 13-и член, който винаги може да обжалва. Половината от членовете на КС са пенсионери, това няма нищо общо с пенсионирането на Венета Марковска, каза Костов.

Трябва решението за нейния избор да се отмени и едва тогава да се открие процедура за избор на нов съдия. КС в момента е парализиран, каза още Костов. Личното ми мнение е, че не трябва да бъде подпомаган ГЕРБ по никакъв начин и затова няма да издигнем Екатерина Михайлова за КС, добави Командира.

Бившият министър-председател припомни, че по негово време не си е позволявал да препоръчва на Висшия съдебен съвет (ВСС) кандидатурата на Никола Филчев за главен прокурор. От тази гледна точка съвестта му била чиста и нямал грехове.

По отношение на членовете на СДС, които се присъединяват към неговата партия, Костов каза, че те трябва много внимателно да обмислят избора си и да си носят последствията. А не после ДСБ да бъдат обвинявани в “подривна дейност”.

Иван Костов смята, че в договора за “Южен поток” няма нищо изгодно. Няма ОВОС на “Южен поток” на територията на страната. Няма окончателен технически проект, няма окончателна оценка за размера на инвестицията, която ще се вложи в страната. Руснаците пък непрекъснато менят цената на инвестицията, без да знае какъв ще е техническият проект.

Таксата за транзит ще се определи от “Газпром България”. “Газпром” има блокираща квота там – 50%. Те ще зададат и таксата за пренос като размер, смята Костов. Интересът на Москва е по-голям обем, по-малка такса. Ако няма клаузата “транспортирай или плати”, тогава срокът за експлоатиране може да стане 50-60 години и България да няма изгода от тръбата.

“Това е мръсната диря, по която беше направен “Белене”, заяви той, но не се нае да определи дали Бойко Борисов не знае какво е подписал или просто се опитва да измами хората.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6428 |31.10.2012 Сините обвиниха в заговор БСП, ГЕРБ и ДПС след избора на съдии в КС . 20| 5907 |24.10.2012 Случаят "Кърджали" скара ГЕРБ и ДПС в НС . 95| 11660 |18.10.2012 Социолозите на нож - бой за рейтингите на ГЕРБ и БСП . 28| 7502 |06.10.2012 ГЕРБ: Станишев си изтървава нервите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads