Реклама / Ads
36| 8049 |20.11.2018 ПОЛИТИКА

Хр. Иванов и ген. Атанасов: Явно хората виждат в нас алтернативата

.
Христо Иванов и Атанас Атанасов
”Опитахме се да дадем начало на политическа алтернатива и смятам, че тя е успешна”, заяви ген. Атанас Атанасов, който е съпредседател заедно с Христо Иванов на новата коалиция ”Демократична България”.
 

"Имаме изключително силни послания свързани с няколко теми – бизнес среда, ориентация към ядрото на ЕС и НАТО, защита на свободата", коментира Христо Иванов пред bTV.

 

Не мисля, че ако бъдат попитани българските граждани, те ще се съгласят с констатациите на евродоклада. По този начин бившият правосъден министър Христо Иванов коментира последните наблюдения на Брюксел за правовата държава у нас, които бяха определени от управляващите като голяма победа.

 

„ЕС върви все по-усилено към разделяне на две скорости, на център и периферия Изглежда, че в Брюксел все по-спокойно гледат на това, че България ще остане на втората скорост, в периферията”, подчерта лидерът на „Да, България”.

 

Според колегата му от ДСБ ген. Атанас Атанасов проблемът е изцяло в политическото ръководство на страната: „Има толкова много напрежение долу в обществото и нерешени проблеми, че протестите няма да спрат. Горе върховете не могат да вземат никакви решения”.

 

По думите му полиция, прокуратура и следствие се занимават с „имитация за вътрешна и външна употреба”. Той даде пример с кмета на Перущица от ДСБ, който е бил зрелищно арестуван… за да прекрати съдът тихомълком делото вчера с мотив, че в крайна сметка обвинението се е оказало неразбираемо.

 

„Моралната обосновка на това управление окончателно се е разпаднала”, коментира Иванов. Според него протестите ще продължат по най-различни теми, а в основата е нежеланието на Бойко Борисов вече 10 години да прави каквито и да е реформи.

 

"Това, което изкара хората на улицата е фактът че в България не се правят реформи, създават се феодални положения на различни монополисти в различни сектори. Пример е положението на "Лукойл" в горивния сектор", смятат те.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 21606 |12.09.2018 Атанасов: Пиле шарено от Банкя, Тодор Живков беше по-скромен от теб . 23| 8385 |04.09.2018 Хр. Иванов: Намираме се в състояние на стабилен разпад . 4| 6826 |04.07.2018 Ген. Атанасов: Борисов оценява председателството като охранител . 16| 9809 |12.03.2018 Ген. Атанасов: Радев и Борисов се свиха като мишки заради патриарх Кирил

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads