Реклама / Ads
47| 10650 |20.02.2012 ПОЛИТИКА

Изскачат нови политически субекти: Кунева и националистите около СКАТ

.
Политическото пространство се отваряло за нови лица, както отдавна не е било; шансът на новите партии зависел от стабилността на старите; ГЕРБ продължавали да се възприемат като единствения социален асансьор за много категории хора.
 

Очертаващите се нови политически субекти са бъдещата партия на Меглена Кунева и нова националистическа формация около телевизия СКАТ, очаква политологът Евгений Дайнов. Политическото пространство се отваря за нови лица, както отдавна не е било, отчета той на дискусия, посветена именно на новите политически субекти в България.

 

В НС щели да влязат повече политически сили, отколкото си представяме, ще спечелят тези, които могат да разкажат как ще върнат държавата на гражданите, как ще опазят хората от разюздените чиновници. Кунева отдавна говорела за опазване на гражданите от монополи, чиновници и подобни хищници. Що се отнася до националистическата формация около телевизия СКАТ, те щели да влязат в НС, ако се съюзят с ВМРО, каза още Дайнов.

 

Шансът на новите партии зависи от стабилността на старите, а изминалият период показва стабилизация, каза политоложката Румяна Коларова. Предизборните програми били като онези реклами, които те канят в магазина, но не гарантират качество.

 

Политическата ситуация навлиза в нова фаза, която ще се характеризира с повече политизация, прогнозира А. Гълъбов. В синята коалиция предстоял тежък диалог между либерали и консерватори; БСП била изправена пред апаратен сблъсък.

Ще има желание ГЕРБ да бъде разфокусирана и периферията й да бъде отклонявана в други посоки, каза още той. Освен появата на нови политически субекти щяло да има и нови тематични полета като национализма, екологията, сигурността и страха.

 

ГЕРБ не е партия, която носи сериозни рискове от радикален разпад, съобщи Живко Георгиев . ГЕРБ продължавали да се възприемат като единствения социален асансьор за много категории хора. Трудно можел да се очаква и колапс в БСП.

Радикалните явления от типа Яне Янев, Волен Сидеров били временна, локална и немного интересна реакция и ще отшумяват, съобщи Андрей Райчев
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 141| 17826 |10.02.2012 Стягат нова тройна коалиция с премиер Меглена Кунева . 105| 7008 |24.01.2012 Кунева: Полицейският страх влезе във вените ни . 48| 12162 |06.01.2012 Политически трансформации 2012 Кукловодите ликвидират Доган, за да играят с Местан . 65| 8796 |05.01.2012 М. Кунева: Няма да губя време!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads