Реклама / Ads
10| 5108 |18.01.2017 ПОЛИТИКА

Жаблянов: БСП е готова да управлява

.
Валери Жаблянов
„БСП е готова да управлява и расъждаваме върху конкретни мерки, които да бъдат предприети, за да се излезе от този пълен застой в държавата. Никой в момента не е доволен от живота в България. Именно затова ГЕРБ загубиха президентските избори”. Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и член на ИБ на БСП Валери Жаблянов по Нова телевизия.
 

По думите му, Борисов не може да направи разлика между държава и фирма, защото за него те се управляват по един и същи начин и така управлява два мандата. "Представата му за бюджета е той да бъде нещо като вътрешния му джоб. А сливането между публичното и частното, между държавата и корпоративните интереси е най-характерната черта на правителството на ГЕРБ”, възмути се депутатът.

Според Валери Жаблянов БСП демонстрира по-рализчен подход по време на президентските избори, като е подкрепила за кандидат-президент непартийния ген. Румен Радев. „Ние се освободихме от някои предразсъдъци в българската политика, че този който ще го правим някакъв, трябва да бъде наш. Философията на „нашите” е политка, на която робува ГЕРБ”, обясни Жаблянов.

 

По повод предложенията на левицата за промени в данъчната ни система, народният представител обясни, че БСП въвежда скала на облагане- семейно  подоходно и по- висок данък за доходите над 10 хиляди лева. Жаблянов каза, че БСП не приема плоския данък като философия и като разбиране за разпределение на труда в обществото.

 

„Данъците са разпределение на приноса на всеки един гражданин към обществото. Според нас разликата между бедни и богати е много голяма и е нужна корекция на това”, обясни намеренията на БСП Жаблянов. По думите му,  трябва да се направи преценка кои слоеве от обществото ще бъдат засегнати от една или друга данъчна промяна. „Ние не искаме да се въвежда данък, който гражданите да смятат за наказание или пък да им се изземват доходите”, обясни Жаблянов и допълни, че трябва предложенията да стават реалност. „Но има политици обаче, които предизборно обещават неща, след което като ги направят насила, се стига до ситуации, като тази с пръстовите отпечатъци”, напомни детпутатът.

 

Жаблянов бе категоричен, че данъчната система трябва да мотивира гражданите да бъдат и предприемачи, и да получават възнаграждение срещу труда си. „Целта е да няма демотивация сред хората”, изтъкна той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5763 |10.09.2016 К. Нинова: Докато ГЕРБ управлява, губим държавата си . 0| 4802 |09.04.2016 Янков: БСП има потенциал да управлява, трябва да е по-действена . 0| 5339 |24.03.2016 Миков във „Фейсбук”: АБВ са част от управляващите и затова си заслужават критиките

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads