Реклама / Ads
57| 8896 |16.10.2014 ПОЛИТИКА

Д-р Желев и Ал. Йорданов брулят Костов за провалите на РБ

.
Д-р Желев
Двама от създателите на СДС и видни представители на десния политически спектър д-р Желю Желев и Александър Йорданов коментират драматичния изход от безрезултатните преговори между ГЕРБ и Реформаторския блок. Д-р Желев им препоръчва да бъдат готови на всякакви компромиси в името на народа и държавата. А бившият шеф на парламента съзира опасност да цопнат в обятията на БСП както направил това Иван Костов преди години.
 

Главната мисъл на реформаторите и сутрин, и вечер трябва да бъде какви компромиси да направят в името на народа, на държавата, казва д-р Желев пред "Преса".

Ето какво отговаря първият демократично избран президент на въпрос: "Кои са главните виновници за днешното състояние на държавата от десния политически спектър?"

"Според мен най-виновен е Иван Костов, който взе в ръцете си една мощна коалиция, подкрепена от доверието на избирателите. Той разруши тази политическа коалиция с дясна ориентация. И от това разрушение взе материал и създаде една нова комунистическа партия. Направи това, като въведе принципи на вътрешноорганизационния живот, които нямат нищо общо с демократизма. Въведе демократическия централизъм, който е характерен за комунистическите партии. Той потиска и изключва демокрацията. Костов взе един кривак и погна да уволнява хора, създавали СДС в Ямбол, Сливен, София и всички градове. Той е илюстрация на поговорката, че от всяко дърво свирка не става", разсъждава д-р Желев.

Също така емоционална е и позицията на Александър Йорданов написана с главни букви във „Фейсбук": "РЕКЕТЬОРСТВОТО НЯМА НИЩО ОБЩО С ДЕМОКРАЦИЯТА!"

Бившият шеф на парламента обяснява позицията си така: "Казал бил днес Петър Москов, че: "Ние сме дошли на днешните разговори с ясно желание за постигане на споразумение за съставяне на правителство." И допълнил: "По 90% от темите за конкретиката по спешните проблеми за решаване имаме сходство". И още: "От наша страна има всички основания за такова мнозинство", казал бил Москов. Навремето Иван Костов без такива 90% направо цопна в правителство с БСП - 1990-1991 г. Защо сега партии от едно европейско семейство, при 90% съвпадения, не могат да направят правителство? Май целта е цопването в обятията на БСП. С други думи - познато лабораторно упражнение."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 85| 8886 |31.03.2014 М. Манолова: Президентът си позволи нещо, което не е правил Желев, Стоянов, Първанов . 61| 7099 |09.11.2013 Желю Желев: Сгрешихме, че не забранихме БСП . 123| 10785 |28.08.2013 Ал. Йорданов: Реформаторският блок може да се съюзи с БСП . 57| 7073 |21.01.2012 Ж. Желев: Не бих се кандидатирал за президент сега

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads