Реклама / Ads
40| 18388 |29.04.2010 ПОЛИТИКА

Желева си направи харакири, вдигна сатър срещу Бойко

.
Бившият външен министър затропа с крак, че никой не я търси за нищо – „всички си знаят всичко”. Това заяви Румяна Желева пред столичен вестник по повод затихващата й политическа кариера след скандала в Еврокомисията.
 

Кандидат-комисарката била тотално изолирана от ГЕРБ. Единствената й връзка с партийните функционери бил клубът на „герберите” в Бургас. Въпреки това тя признава, че и в момента се чувства като войник на ГЕРБ и е готова да помага с каквото може, въпреки, че досега никой от управлението не я е потърсил за съвет. С известно разочарование Желева споделя, че много от хората, с които създали първо гражданското сдружение, прераснало в партия, вече ги нямало в редиците на Генерала. Тяхното място било заето от кариеристи – „често се случва така – първите падат в първи, последните стават първи”, казва бившият външен министър.

Румяна Желева е категорична, че не иска да чуе повече за политически елит на прехода, тъй като той се представлявал от хора, които гравитират от партия в партия. Техните идеи били пропагандирани от поръчкови политически анализатори. „Аз бях издигната от редовите членове без да съм от клановете. Макар и рядко, това става. От време на време системата допуска някакви външни хора, но след това ги изплюва.”, казва още Желева. Връщайки времето назад, тя си спомня как в началото ГЕРБ е тръгнала като движение на хората, които искат да променят нещо. На въпрос, дали все още вярва в промените, които предприема Бойко Борисов, бившият министър на външните работи отговаря „Нека да поживеем и да видим”.

„Кой не обича Бойко Борисов? Аз все още съм влюбена в мъжа си. В Борисов са влюбени онези жени, които не са работили с Бойко.”, отговаря със смях и ирония на въпрос защо дамите харесват премиера. Любимият й министър обаче остава Цветан Цветанов, чийто акции тя одобрява, въпреки показността. След неуспешния си опит пред Еврокомисията, Румяна Желева признава, че е получила няколко оферти за работа от международни организации.

През последните дни Желева предприе истинска медийна атака, след като мълча няколко месеца. Хора от ГЕРБ твърдяха първоначално, че прави мили очи на премиера за дипломатическо място във Виена, но след последната й изцепка са категорични, че ще бъде тотално забравена.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 13154 |20.01.2010 Желева си тръгна, да се стягат Нанев, Иванов и Фидосова . 10| 7304 |19.01.2010 Борисов да препрочита затворената страница "Желева" . 35| 23104 |16.01.2010 Желева – в Сибир! . 23| 7853 |15.01.2010 Кандидатурата на Желева: Шах и мат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads