Реклама / Ads
51| 10681 |08.02.2014 ПОЛИТИКА

Жени Живкова: 23 г. се разграбва и още има какво да се краде

.
Жени Живкова
Протекция към нас не е имало след промените. Карах бял Мерцедес преди промените, но не защото го исках; не парадирах, държах се като обикновен човек. Конфликтът в БСП не би бил приятен на Т. Живков. Той ми остави една къща и един апартамент, разкри внучката му.
 

Била съм почти на всички конгреси на БСП, докато бях народен представител, а преди 10 ноември не съм ходила, каза по БТВ внучката на Тодор Живков Жени. Тя каза, че на дядо й настоящият конфликт в БСП едва ли би му бил приятен. Този конфликт не е добър за членовете на БСП, а и за симпатизантите й. Но каза, че това са вътрешнопартийни конфликти, а тя не е член на БСП.

Живкова се оттеглила от политиката, защото решила да насочи усилията си върху модата. Последните години от мандата й като депутат били напрегнати и не искала да се разкъсва между двете си занимания.

Живкова не пожела да коментира дали БСП е притисната в ъгъла от ДПС, защото не знаела как стоят нещата. 

Към нас след промените протекция не е имало, обратното, каза Живкова, но каза, че не иска да се поставя в кръга на репресираните. Смятам, че съм успяла да се поставя сама в кръга на обществото като бизнесдама и политик, добави тя, но продължи, че не иска да си спомня за времето на 90-те. Дядо ми никога не си е показвал скъсаните чорапи, това са интерпретации на други хора, обясни тя.

В материален смисъл той ми остави една къща и един апартамент, поясни Живкова и каза, че в началото на 90-те усилено се говорело, че той е милионер, но нищо не се доказало, а спекулациите продължавали и до днес. Карах преди 89-та година бял мерцедес, призна тя и обясни, че не искала точно него, но й бил избран, защото немските коли били с най-добро качество.

Не е дадена точна оценка на времето на развитото социалистическо общество и на дядо ми, и въобще на целия период, смята Живкова и посочи, че вече имало добри изследвания, но те не се четяли. Според нея през последните 23 години държавата все повече се разграбвала, но все още имало какво да се краде.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 6866 |12.12.2013 Афис: БСП-първа сила с 22%, ГЕРБ губи привърженици . 53| 11946 |10.12.2013 Движение „22 септември” възражда синята идея . 17| 10463 |06.03.2013 Създадоха сдружение К.У.Р. . 61| 10552 |13.07.2011 М. Кунева: Не ме е женил социализмът, не ме е развеждала демокрацията!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads