Реклама / Ads
11| 18350 |17.08.2017 ПОЛИТИКА

Жив ли е Доган и защо сталинизмът си отива?

.
А се мислеше за вечен...
Нещата вече се свеждат до простички въпроси: От какво се уплаши Доган, та скочи като ужилен да отговаря на „някакви медийни писания” за евентуално негово разследване и дори арест? От какво се страхува Бойко Борисов та превърна ГДБОП в Шесто управление на ДС и тръгна да прибира от домовете им критикуващите го във Фейсбук?
 
От какво се страхува главният прокурор Цацаров та преследва и повдига обвинения – едно от друго по-абсурдни – на всички, които не пеят осанна за него, Борисов и Пеевски?

 

Кой отне съня на детето чудо с големите килограми, както нарече Делян Пеевски Татяна Дончева, след десетките му криминални машинации, превърнали го в нечовешкото лице на Кой и в брутален господар на държавата?

 

Да потърсим отговорите.

 

Малък тест: Какви доказателства има, че Ахмед Доган е жив? Според някои слухове пие уиски в хотела в Бояна, известен още като „сараите”. Пращали му и кръшни девойки да го радват. Други се шегуват, че там отдавна се крие двойник. За да не се разпадне ДПС от друга вест... На трети въображението извайва восъчен Доган в сараите, а истинския праща в резиденцията в парк „Росенец” до морето и на яхтата му.

Тези слухове ги записваме на сметката на черния хумор...

 

Човекът сигурно е жив  здрав, щом звъни на Мадам В  (която сам обясняваше, че била подкупна и фалшива) за да издиктува няколко изречения по повод писанията за него в някои медии. В „някои”, не в пеевските, естествено. По-наблюдателните няма как да не отбележат, че подобна изява е необичайна за основателя на ДПС. Още по-странен е призивът му да бъде оставен на мира, защото се бил откъснал от политиката вече пет години. А как като се е откъснал лично се зае с отлюспването на Лютви Местан? Излиза, че и турските служби не са разбрали за откъсването, та го обявиха за нежелан в Турция. Нали не мислите, че президентът Ердоган е одобрил подобно решение без службите? Както и за Пеевски. Реакциите на Доган излъчват страх. Когато преди време Борисов обвини Доган в парламента, че е поръчал убийството му, Доган си замълча. А сега скача...

 

Уплашен е – ще ви го каже и начинаещ психиатър.

 

Вероятно заради това ръководството на ДПС скочи да му помага и разпространи декларация, в която се заявява: Почетният лидер Доган няма нищо общо с Цанков камък. Каква изненада... Едва ли има нормален човек, който е очаквал Николай Вълканов, например, бос на Минстрой холдинг и приятел на Доган още от времето на Мултигруп, да излезе по телевизора да разказва кое как е било?

 

В публичното пространство се носят различни версии за източниците на догановия страх. Например, че президентът на Турция би могъл да постави условие на Борисов да отстрани Доган по някакъв начин, срещу което турските служби ще приберат в касата данните за връзки на българския премиер с хора, замесени в цигарена контрабанда, търговия с оръжие, регистриране на фирми в Иракски Кюрдистан и пр. Ако тези документи са реални, както се говори, Борисов едва ли е имал голям избор...

 

Говори се също за разнобой между Делян Пеевски и Доган. Доган отрича пред Мадам В, но и децата знаят, че през последните десетина години Пеевски е касичката на Доган. А когато става дума за огромни пари или за тяхното стопяване – любовта отива на задна линия. Освен това планът с КТБ не успя. Цветан Василев не се предаде, а започна битка с фалиралите банката, което е проблем за тях. Очевидно все по-голям проблем.

 

Самият Пеевски не е в розово положение, въпреки появата на втора негова рожба наскоро. Облаците над главата му се сгъстяват: неприятности с руснаци в Индия, Катар и Дубай – те имат да взимат, той – да дава. Заграбването на Виваком не се получи. Опитите да превзема и разруши ВПК също се натъкват на съпротва. Партньорски служби притежават документи за финансиране на терористични организации, в които се замесва и неговото име. Натовски служби също започват да се фокусират върху него и действията му.

 

За да продължава да е този фактор в управлението на държавата, какъвто е сега, са му нужни свежи пари. За медиите му, от които 99% губят месечно милиони. А без медиите пропагандната машина ще забуксува. Милиони са нужни и за захранване на магистрати, министри, политици, ченгета, следователи, средни и над средни държавни чиновници...

 

Източниците имат неприятната способност да пресъхват... Спреш ли финансирането на мафията – тя умира. Думи на Джон Едгар Хувър, човекът управлявал над 40 години ФБР. Наследниците му вече нищят корупцията и у нас. Това със сигурност ще ги отведе до мафията. Което е ултра неприятна новина за Пеевски и компания. Така че ако Доган пречи, или чрез него може да се отклони вниманието от него – Пеевски няма да се колебае. Пише го в книжките...

 

И понеже стана дума за американците, стигаме до най-сериозният източник на страх - разследването по закона „Магнитски”. То със сигурност ще извади на светло уродливия модел Кой и навързаните като суджуци в него властмащи.

 

Затова Доган настоява и дори моли: оставете ме, не ме закачайте. В страха му обаче има и заплаха. Ако ме притиснете, може етническия мир в България да се наруши. Аз държа копчето.

 

Тук е заровено кучето. Лъжата  за етническия мир. Спасителната лодка на Доган. Американците би трябвало да разгадаят това негово послание и да му дадат някакъв имунитет. На него. С другите да правят каквото искат.

 

Да забелязвате въоръжени отряди българи и турции, които чакат сигнал от сараите, за да се хванат за гушите? Този път номера с „етническия мир” няма да мине. През цялото време е бил миит, заплаха, парола за мафиотизиране на политиката.

 

Грешката си е наша, платили сме милиарди за нея но най-вече 2,5 милиона българи в чужбина. Плюс циганизиране на цели региони. Този път Доган ще сбърка, ако тръгне да заплашва с размирици на етническа и религиозна основа.

 

От това се страхува и Борисов. Лъжата за етническото напрежение обслужва и него, защото храни репресивния му режим. Без тази лъжа той, Пеевски, Доган и Цацаров нямаше да могат да яхат държавата като... пропаднала курва.

 

След изявлението на американския посланик в София Ерик Рубин, че случаят „КТБ” е на бюрото на президента Тръмп, а с разследването ще се заемат компетентните органи, тричленката (трумвират е много висока летва за тях) разбра, че с насаждания от тях сталинизъм е приключено. Затова цялата шайка премина на параноичен режим. Кукловодите от ДС и Библиотекарския също схванаха, че времето им изтича.

 

Трудно ми е да предположа как точно ще се случи това, но е факт, че мафиотизираните ни управници подцениха ЕС и НАТО. Подиграха се с членството ни в Евросъюза, ограбиха европрограми и фондове. Те живеят с мисълта, че са недосегаеми. Но крепостта се пропука.  

 

Димитър Колев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6361 |15.08.2017 Къса памет или тепегьозлък? ДПС се спусна да защитава Ахмед Доган . 12| 13655 |26.07.2017 Христо Иванов: Корумпираните по високите етажи на властта са Борисов, Пеевски, Доган и Цацаров . 11| 11029 |15.06.2017 Атанас Атанасов: Отзад на коалицията ГЕРБ-Патриоти е Борисов-Доган

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads