Реклама / Ads
126| 12187 |04.07.2011 ПОЛИТИКА

Е. Живкова: Знам какво е да си държавен глава; била съм първа дама!

.
Евгения Живкова
Живкова обмисля да приеме ли номинацията за президент. Т. Живков беше жертвеният агнец, каза тя, но добави, че той бил простил. Надявам се на обективна оценка, каза внучката му по повод 100 години от рождението на дядо й.
 

До края на годината, както и навръх 7-ми септември ще има тържества и концерти по повод 100-годишнината от смъртта на Тодор Живков, ще има и кръгли маси за неговата дейност, ще бъдат изтъкнати положителните неща, които е направил и се надявам на обективна оценка, обяви по ТВ 7 Евгения Живкова.

Не се страхувам от критики, нека се кажат и критичните неща, които са се случили през социализма, но да се покажат и положителните аспекти в това управление, защото тогава беше направено много в областта на културата и във всяко едно отношение, продължи тя. До смъртта си Живков нямаше възможността да излиза, но контактуваше много, вкл. с политици, с най-обикновени хора, беше добре информиран за ситуацията и имаше по-широк поглед върху случващото се. Той видя, че в началото на демократичните промени стана хаос и неконтролируемо разграбване на държавата, каза Е. Живкова. На практика той беше жертвеният агнец, не го допуснаха да бъде сред хората, делата се водеха почти до смъртта му. Тя добави, че Живков простил преди края на живота си, контактувал с хора и от БСП, станал и член на партията малко преди да почине.

Трябвало да има среща между Живков и царя - през пролетта на 1998 година, но Живков се разболял, влязъл в болница и не бил в добро здраве. Когато през 2001 г. С. Сакскобургготски поканил Е. Живкова на среща преди изборите, изразил недоумение, че срещата не се е състояла. Вероятно организаторите на тази среща са преценили, че не е добре такава среща да има. Директният посредник не бил Л. Гоцев, каза Живкова и добави, че дядо й искал да направи такава историческа среща.

Б. Борисов беше един от малкото, да не кажа единственият държавник, изказал публично положително отношение към управлението на Т. Живков, призна внучката на Първия в социалистическата държава, каза Живкова. Качество на Б. Борисов е да общува с хората на техния език, което му дава възможност и досега да има стабилен рейтинг, добави тя.

Вярно е, че съм номинирана за президент от над 10 организации от страната, каза Живкова и благодари за издигане на кандидатурата й. Когато се взима подобно решение, трябва да се осмисли добре отговорността и да се прецени доколко бих могла да се ангажирам; имам още малко време да помисля за себе си дали да продължа в по-тесния кръг номинации, добави тя и каза, че би трябвало да се проведат разговори с всички номинирани.

Наясно съм с много неща в чисто личностен план какво е да бъдеш държавен глава
, била съм и първа дама по време на дядо ми, каза Живкова, но добави, че преди да се кандидатира, трябва да помисли за хората, които работят за нея. Един президент трябва да бъде обединител на нацията

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 8368 |22.01.2011 И. Фидосова: Не коментирам Яне; вече не знам дали въобще е политик . 3| 5494 |19.07.2007 Какво спечели Кадафи от процеса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads