Реклама / Ads
18| 6380 |28.01.2015 ПОЛИТИКА

Кадиев: „Бий самара, за да се сеща магарето“, магарето - всички медии

.
Георги Кадиев Източник: Булфото
Това, което се случва е политически чадър от страна на ГЕРБ над Стоян Мавродиев. Мавродиев е техен бивш народен представител, продължава да прокламира навсякъде, че е от ГЕРБ, че е демократ. Те очевидно чувстват някакво задължение да го пазят. Нека го пазят, няма проблем, стига, обаче Комисията по финансов надзор да си върши работата.
 
Това коментира депутатът от "БСП - лява България“ Георги Кадиев пред БНР.

Утре предстои парламентарната Комисия по бюджет и финанси да изслуша ръководството на Комисията за финансов надзор /КФН/. Според предварителният анонс, който направи по темата председателят на комисията Менда Стоянова, на срещата няма да стане въпрос за последните скандали около КФН, която наложи рекордни глоби на издания на „Икономедия" и врачанският „Зов нюз", заради това, че са работили по теми, свързани с банковата криза. Ще се обсъжда надзорът върху пенсионно-осигурителните дружества.

Според Кадиев това, което се случва в Комисията за финансов надзор е изключително обезпокоително и тя е превърната в едноличен търговец, който изпълнява единствено вижданията на председателя на комисията. По думите му там непрекъснато има скандали и напускат качествени специалисти.

Георги Кадиев определи глобите, наложени на медии, писали по банкови теми, като опит на Комисията за финансов надзор да наложи ограничения за всички медии.

Сигналът, който се изпраща към медиите е съвсем ясен. Внимавайте за всяка дума, която пишете, дори и да сте някакъв врачански сайт. Такова наказание, с такава тежест, което убива този сайт, означава само едно „Бий самара, за да се сеща магарето". Магарето са всички медии, каза той.

Депутатът коментира и новината, разпространена вчера, че "KPMG - България" ще обжалва глобата от общо 200 хиляди лева, която Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори й наложи заради пропуски при одитите на КТБ от 2009-та до 2013-та година.

Аз не разбирам KPMG. Те имат застраховка, която е много по-голяма от сумата от 200 хиляди лева, така, че дори няма да платят нищо, ще го плати техният застраховател. По-скоро го правят, за да натрият носа на българската държава, на обществото и да покажат, че нищо не ги интересува, каза още депутатът. Според него Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори трябва да бъде закрита.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 6984 |23.12.2014 Кадиев: Орешарски бе грешка, няма характер! . 23| 5810 |08.10.2014 Г. Кадиев: Незабавна смяна на Изпълнителното бюро на БСП ! . 33| 6296 |29.10.2013 Кадиев: Грешката за мораториума е в ръководството на ПГ на БСП . 9| 6123 |15.10.2013 Кадиев: 10% за администрацията са приемливи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads