Реклама / Ads
33| 6293 |29.10.2013 ПОЛИТИКА

Кадиев: Грешката за мораториума е в ръководството на ПГ на БСП

.
Георги Кадиев
За своите колеги, гласували в подкрепа на мораториума, Кадиев каза, че това било лошо менажиране на процеса на изясняване на позицията на БСП.
 

Студентите имат право да протестират, но тъй като исканията им са откровено политически, очевидно мястото им не е в университета, освен това не би трябвало да пречат на занятията, каза по БНР депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев.
 

Младежите да търсят друга форма на протест, препоръча Кадиев. Той отчете присъствието на свой колега от БСП на протеста като грешен ход. Убеден съм, че той не е предполагал, че ще се случи това, беше с детето си там. Така или иначе даде повод да се ескалира напрежението, което беше абсолютно излишно. Мисля, че не трябва да се прави повече.
 

Кадиев също се колебаел дали дали да отиде на протеста, но преценил, че няма смисъл, защото ще даде повод за конфронтация. От тук нататък всяка стъпка трябва да бъде в избягване на конфронтация отколкото нейното насаждане, смята той.
 

По темата за мораториума той каза, че голяма част от депутатите се водят от емоции, а не от здрав разума. Гласуването на ГЕРБ, които са уж проевропейска партия и го имат в името си дори изцяло в посока мораториум, беше не защото те много го искат, а за да ни натрият носа на нас. Те така си мислиха, после започнаха едни обяснения, че ако била нормална ситуацията, по друг начин щели да гласуват. Аз винаги съм считал, че човек трябва да има позиция. След като е поел ангажимент, трябва да го спазва. Ние сме поели този ангажимент през 2005-а и нищо не може да ме накара да гласувам за мораториум, заяви Кадиев. А за своите колеги, гласували в подкрепа на мораториума, Кадиев каза, че това било лошо менажиране на процеса на изясняване на позицията на БСП. Тук вината и грешката е изцяло в ръководството на парламентарната група. Трябваше да има ясна позиция, независимо каква. Когато има такова разколебаване, всеки гласува по емоция. Може да се приеме нова декларация или промени в законите, да се наложат някакви бариери, заключи Кадиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 7244 |28.10.2013 Цачева: Подкрепихме мораториума, за да се види безсилието на парламента . 9| 6121 |15.10.2013 Кадиев: 10% за администрацията са приемливи . 24| 6532 |12.08.2013 Кадиев: Или актуализацията ще мине, или продължаваме напред . 67| 7316 |15.09.2011 Г. Кадиев: Случи се българският Уотъргейт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads